Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Ny tendens: Virksomheder sikrer sig plads til vækst

Node Image Upload 640x250_edc-thomas0006

Med det økonomiske opsving er der blevet længere mellem de ledige kontorer, og derfor begynder flere virksomheder at købe eller leje lokaler, som er større end det, de har brug for her og nu.

”Vi ser oftere og oftere, at virksomheder indgår kontrakter om kontorlokaler, som faktisk er større end det behov, de har på kort sigt. For nogle, især større virksomheder og IT-firmaer, handler det om, at de har vækstplaner, så de gerne vil være fremtidssikrede og undgå endnu en flytning om et par år. For andre handler det om, at det er blevet sværere at finde lokaler på grund af opsvinget.”

Sådan beskriver Martin Brasholt Mikkelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg, en ny tendens for kontorlokaler.

Virksomheder tør satse
EDC Erhvervs forventningsanalyse for 2017 viser, at hver tredje virksomhed forventer at flytte inden for en overskuelig fremtid. Årsagen er især mangel på plads og i nogle tilfælde også et ønske om at få lokaler med en profil eller beliggenhed, som passer bedre til virksomheden.

Nu tager stadigt flere virksomheder så et ekstra spring fra ikke bare at søge nye nye og lidt større lokaler, men til at lede efter markant større lokaler, end de har brug for. Baggrunden er bl.a., at stigende beskæftigelse og stærkere økonomisk vækst på tre år har sænket andelen af ledige kontorlokaler fra ti til blot syv procent – den laveste andel i næsten ni år. Tendensen forstærkes i København, Aalborg, Aarhus og andre større byer, fordi en del ældre kontorlokaler bliver taget ud af markedet for at blive omdannet til boliger.

”Med opsvinget tør virksomhederne satse mere, og de er måske også nogle gange nødt til det, fordi udbuddet af lokaler ikke er helt så stort længere. Flere virksomheder tør tænke mere langsigtet, og så har de enten ret god plads det første stykke tid eller vælger måske at fremleje en del af lokalerne. Her kan vi ofte være behjælpelige, fx ved at trække på vores Køber-/Lejerkartotek,” forklarer Martin Brasholt Mikkelsen, der indgår i det landsdækkende kontorteam hos EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Advokater fik mere plads – og lejer en etage ud
En af de virksomheder, der har set fremtiden i øjnene og sikret den fornødne plads til vækst, er Advokatkompagniet i Aarhus. Advokatkompagniet overtog et stort lejemål i et drømmehus tæt på centrum i Aarhus, og har videreudlejet en af etagerne. Det sikrer vækstmuligheder og holder udgifterne nede.

”Før sad vi som sild i en tønde og skulle bruge godt 1.000 kvadratmeter, men endte med at overtage over 1.800 kvadratmeter. Vi bor nu i en ejendom, som har karisma og er rar at være i – tæt på Aarhus midtby og klos op ad en af stationerne på den nye letbane,” fortæller partner Thomas Bøgild-Jakobsen fra Advokatkompagniet.

Det samlede lejemål på 1.866 kvadratmeter blev formidlet af EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus, som efterfølgende også hjalp advokaterne med at få afsat noget af den plads, som var i overskud ved indflytningen.

”Vi har gennem EDC Erhverv videreudlejet en hel etage på lidt over 400 kvadratmeter til nogle erhvervspsykologer. Det holder vores udgifter nede, indtil vi selv skal bruge pladsen,” siger Thomas Bøgild-Jakobsen. Dermed er Advokatkompagniet blevet fremlejer.

”For os er det en fremtidssikring, som giver os fleksibilitet. Vi er omkring 35 ansatte og partnere og kan være 50, hvis eller når vi overtager den sidste etage.”

Kræver den rigtige fremlejetager
For mange kan det være en god, fremtidssikret løsning at tage nogle ekstra store lokaler, mener EDC Erhverv Poul Erik Bech.

"Ofte kan man som lejer få de ekstra kvadratmeter lidt billigere, og man undgår at flytte igen efter kort tid. Desuden kan vi hjælpe med at finde en fremlejetager, herunder hjælpe med lejekontrakten og andet papirarbejde. For en del virksomheder er faktisk interesserede i midlertidige eller kortere lejemål. Fx IT-firmaer eller reklamebureauer, der er ude over den første startfase. Flere gange har vi også hjulpet store virksomheder, som havde brug for ekstra lokaler til tidsbegrænsede projekter,” siger Martin Brasholt Mikkelsen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg.

Læs mere om tendensen på www.edc.dk/kontor

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen