Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Nordea indgår strategisk samarbejde med Basware

Node Image Upload henrik_stanley-madsen_-_basware_danmark

Et nyt strategisk samarbejde i Norden mellem Nordea og fintech-virksomheden Basware kan fremover gøre det nemmere for Nordeas erhvervskunder at få en bedre forrentning af deres arbejdskapital.

I sin rolle som finansiel partner for sine erhvervskunder får Nordea nu et nyt værktøj, som kan bidrage til at skabe en så god økonomisk situation for kunden som muligt og gøre Nordea endnu mere attraktiv at samarbejde med.

Basware får med aftalen mulighed for at adressere en væsentligt større kundegruppe end tidligere og kan komme bredere ud i markedet til virksomheder, som ellers ikke har indkøbs- og fakturaløsninger fra Basware.

Helt konkret drejer samarbejdet sig om Baswares dynamic discounting løsning (dynamisk rabat ved indkøb), som Nordea nu vil tilbyde sine erhvervskunder. Løsningen udnytter ny teknologi til at gøre det nemt for leverandører at tilbyde glidende dynamiske rabatter på hver enkelt faktura ud fra devisen: Jo tidligere betaling, jo højere rabatsats.

Så en virksomhed kan udnytte sin overskydende arbejdskapital til at betale hurtigt og opnå rabat, svarende til en positiv kapitalforrentning. Samtidigt sikrer leverandøren sig en højere likviditet.

”Løsningen lægger op til en win-win situation. Nordeas erhvervskunder kan optimere deres cash management i en tid med lave eller ligefrem negative renter, og leverandører kan forbedre deres likviditet til at skabe yderligere vækst og overskud,” siger Baswares Danmarks direktør Henrik Stanley-Madsen.

Det nyskabende i Baswares fintech løsning er, at systemet selv noterer sig, hvor stor rabatten skal være baseret på betalingstidspunktet, og at systemet automatisk håndterer alle administrative papirgange inklusive fakturaer og kreditnotaer.

Det sparer køber og sælger for en masse manuelle arbejdsopgaver, som ellers normalt er påkrævet ved den type rabataftaler. Baswares løsning kan fungere med de fleste typer økonomi- og indkøbssystemer.

Ifølge Patrik Zekkar, Global Head of Trade & Working Capital Management Sales hos Nordea, bør håndtering af arbejdskapital være en klar prioritet i alle organisationer:

”Mange virksomheder har en stærk kontantbeholdning. Effektiv cash management kan være med til at sikre et højere overskud og en stærkere arbejdskapital. Vi kan nu sammen med Basware hjælpe virksomheder med at drage fordel af deres overskydende kontanter og sikre dem et bedre kapitalafkast. Dynamic discounting understøtter ligeledes underleverandørers cash flow og er i god tråd med CSR initiativer. Basware er en anerkendt fintech leverandør, og vi er glade for sammen at kunne tilbyde en dynamisk rabatløsning til vores kunder,” siger Patrik Zekkar.

Nordea er blandt Europas ti største universalbanker med omkring 11 millioner kunder, 31.000 ansatte og 600 filialer.

Basware er en global leder inden for indkøbsløsninger, digital fakturering og finansieringsservices. Baswares commerce network forbinder virksomheder i mere end 100 lande over hele verden.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen