Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

”Mødet med andre ledere blev en øjenåbner”

Topbillede

Mødet med andre ledere gav Karen Friis nyt blod på tanden og fornyet energi i rollen som direktør for DGI Idræt & Motion. Hun kom i mål med sit projekt og fik samtidigt øjnene op for nye måder lede sine projekter og medarbejdere på.

Det er ikke ukendt, at man som leder kan føle, man går i stå. Det kan være de strategiske værktøjer, der trænger til en finpudsning eller en opdatering, det kan være, man ikke formår at motivere sine medarbejdere, eller måske man bare har mistet grebet og troen på, at man kan føre sine projekter ud i livet. Til trods for mange år på bagen som leder. Frustrationerne i lederskabet vækker genklang i alle brancher – i store offentlige organisationer såvel som mindre private virksomheder.

Karen Friis var en af de ledere, der måtte stikke en finger i jorden og sande, at det var tid til et frisk kompetencepust. Hun havde behov for at skærpe og opdatere sine strategiske kompetencer, men ikke mindst havde hun behov for at blive udfordret på sin personlige ledelsesstil.

Samlet om ledelse
Da Karen Friis meldte sig til kurset Strategisk Ledelse på CfL, var hendes projekt at skabe en fælles enhed for badminton i Danmark. Et projekt, der nu er i politisk behandling og som forventes at blive realiseret fra 2018.

På kurset mødes ledere fra forskellige virksomheder og organisationer, og ifølge Karin Friis giver det en unik indsigt i og forståelse for andre brancher – men også en forståelse for at lederne på mange måder er i samme båd.

”Fordi vores situation langt hen ad vejen er den samme, bliver vi fri af vores branche. Vi sidder på kurset som ledere – og ikke ledere af noget. Fordi vi har den fælles forståelse, kan vi fokusere på en helt anden måde,” fortæller Karen Friis og tilføjer:

”Det betyder ufatteligt meget at få nye øjne på ens person og ledelsesfacon. I mit tilfælde blev jeg bekræftet i, at vi gør det godt, og at vi har et højt strategisk niveau, men jeg fik også åbnet øjnene for nye vinkler og måder at gøre tingene på. At samarbejde og sparre med en gruppe af kompetente ledere med forskellige baggrunde er som at få tilbudt en mur at spille bold op ad. Bolden kommer tilbage på mange forskellige måder, og så er det op til en selv at spille med.”


Networking og nytænkning
Karen Friis og hendes gruppe holder fortsat kontakten og mødes med jævne mellemrum til en snak om de konkrete udfordringer, de står med som ledere.

”Vi besøger hinandens virksomheder og taler om de ting, der rører sig, på den ledelsesmæssige bane. Ledelse som disciplin bliver hurtigt noget, vi gør automatisk og derfor er det inspirerende at give sig selv tid til at holde fast i netværksmøderne. Jeg kan mærke, at jeg er blevet mere struktureret og fokuseret i min ledelse, og det er vigtigt, at jeg fortsat bliver rusket op i en gang imellem,” fortæller hun og tilføjer:

”Vi husker også at have det sjovt sammen og sørger altid for, at der er et element, der ikke har noget med ledelse at gøre. Det kan fx være, vi spiller badminton.”


Karen Friis  projekt om en fælles enhed for badminton i Danmark er nu løst. Hertil har hun omorganiseret sin afdeling, så hendes afdelingsledere har fået mere ansvar på tværs, og ikke mindst har hun sat vigtigheden for forandringsprocesser i ledelsen på dagsordnen. Men hun har også lært, at projekterne skal følges til dørs, hvis ikke de skal gå tabt.

”Jeg har fået et blik for at gøre nogle ting mere enkle og skabt ændringer i strukturen, så vi har rammerne for at løse vores projekter. Det har resulteret i meget positiv feedback fra min chef og medarbejdere, men det er måske alligevel mig selv, der mærker det allermest. Det har betydet utroligt meget at få muligheden for at lære noget nyt, og så er jeg blevet bekræftet i, at jeg er en dygtig og passioneret leder, som nu er blevet endnu bedre til at føre projekterne ud i livet,” afslutter Karen Friis.

 

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen