Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Miljø: Danskere vælger el-cyklen frem for bilen

Node Image Upload cykelexperten

Danskerne skåner miljøet ved at købe en el-cykel frem for endnu en bil. Det er blevet moderne, især i de danske storbyer, at benytte sig af el-cyklen til at gøre dagens gerninger, såsom indkøb, turen ned i fitnesscentreret, eller som et transportmiddel til og fra arbejde.

Sammenlignet med tog og bil, har el-cyklen mange fordele. Af disse fordele, er to af dem helt centrale – dels er der en økonomisk gevinst at indhente og dels skåner man miljøet. Ydermere er den personlige belønning heraf solid god motion – og den er faktisk god nok – man får i den grad også motion af at benytte el-cyklen, selvom flere vil mene det modsatte. Konkret siges der, at el-cyklen er snyd. Dette modsiger cykeleksperter med følgende argumentation.

»Hvem er det som snydes til sidst? Er det den almindelige cyklist man ovehaler på cykelstien, eller bilisten som bliver ladt tilbage på vejen fordi der kø.« (Batavus)

Et marked i vækst
Markedet for el-cykler er stødt stigende. Ifølge ekspert Torben Hansen fra www.cykelexperten.dk, så forventes der i 2017 en stigning på 5% i salget af el-cykler.

»Vi forventer at hver 10. solgte hverdagscykel er med el i 2017. Flere af vores kunder kommer ind i butikken, for at få den nødvendige rådgivning omkring hvilken el-cykel de bør vælge, hvilket er meget afgørende. Derfor vil jeg personligt også anbefale alle, som overvejer at købe en el-cykel at søge rådgivning hos et uddannet personale. Hos cykelexperten sørger vi for, at vores mekanikere deltager i kurser, således vi på baggrund af den seneste viden kan give den retmæssige vejledning til kunden.« (Torben Hansen, Cykelexperten.dk)

Når markedet er i vækst, så skyldes det ikke, at ældre er begyndt at købe flere el-cykler end før, men i stedet at målgruppen er blevet større. I dag er el-cyklen også attraktiv for børnefamilien, som vælger at cykle frem for at køre. El-cyklen fungerer godt som en bil i byen. Designet på cyklerne, er blevet mere moderne, så det er en meget efterspurgt vare, både blandt den yngre og ældre målgruppe.

Før i tiden blev el-cyklen betragtet som et redskab til ældre mennesker, der havde opgivet at cykle. Nu hvor man kan få motor på både citybikes, mountainbikes og ladcykler, er det blevet mere prestigefyldt, at foretrække en cykel med el blandt børnefamilierne, de unge samt pendlerne.

Det er godt for miljøet
Ikke nok med at el-cyklen er blevet mere moderne, den er i høj grad også mere miljøvenlig, sammenlignet med andre transportmuligheder. Målt på CO2 udledningen pr. km, så udleder en bil i gennemsnit 132 gram CO2/km, mens en el-cykel udleder ca. 12 gram CO2/km. »Samvirke.dk«

El-cyklen er det mest klimavenlige og energi-effektive motoriserede køretøj, der findes. Af den grund ser Det Økologiske Råd i Danmark derfor også et stort potentiale i at flytte flere fra bil til el-cykel. Har man 20-25 kilometer på arbejde, vil man tur/retur kunne spare miljøet for en CO2 udledning på ca. 6000 gram, altså 30.000 gram ugentligt. Dette fremmer i den grad målsætningen om en grønnere planet.

Det siger loven om el-cykler

  • Der må kun være en motor på cyklen
  • Der må ikke afgive mere effekt end 250 watt
  • Motoren må kun hjælpe, når der trædes i pedalerne
  • Motoren må kun assistere op til et maksimum på 25 km/t
  • Mht. bremser, lys og andet udstyr gælder samme regler som for almindelige cykler

»Jeg er meget glad for min nye el-cykel. Jeg fik en enestående og kompetent vejledning og kunne 2 dage senere afhente cyklen, hvor alt var som aftalt. Jeg er meget tilfreds – og så nyder jeg at have medvind – altid. « (Susanne anmeldelse Facebook – Cykelexperten.dk Megastore)

Man skal vælge el-cyklen, hvis man ønsker at have medvind på cykelstierne. Dernæst være behjælpelig til et mere grønt miljø og i den forbindelse også være indstillet på, at bytte trafikerede veje og aflyste togafgange ud med frisk luft og motion.

I et fællesskab skal vi passe på miljøet og hinanden, således vi også om 50 år kan værdsætte en cykeltur ligeså meget, som vi kan det i dag.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen