Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Michael Kaa Andersen: Derfor skal du investere i fast ejendom

Node Image Upload michael-kaa-andersen

Michael Kaa Andersen er stifter og ejer af Proark-koncernen, hvis ekspertise er i kapitalforvaltninger (selskabs-, ejendoms- samt fondsadministration). Som tidligere investeringer har Proark for eksempel investeret i 35 % af Bella Centeret i København. I dag indeholder Proark fortsat EjendomsInvest, som har mange års erfaring med ejendoms- og selskabsadministration samt ejendomsudvikling og finansiel optimering.

Michael forklarer omkring Proark-koncernens aktiviteter, at fokus altid har været på tre grundpiller: kapitalforvaltning, formidling samt investering.

Kapitalforvaltning
Hvad er kapitalforvaltning? Kapitalforvaltning, også kendt som asset management, er når for eksempel en virksomhed, råder over et større beløb, som ønskes forvaltet individuel af en professionel porteføljeforvalter. Kapitalforvaltning indebærer afvejning af omkostninger, muligheder og risici mod den ønskede ydelse af aktiver, for at opnå de organisatoriske mål.

Proark-koncernen står for administrationen af aktiver for mere end 15 mia. kroner, heriblandt ejendomme i kommanditselskaber samt egne ejendomme.

Asset management er en overordnet betegnelse for tre underkategorier; property management, facility management og property development.

Property management, eller ejendomsadministration, er det der omfatter følgende aktiviteter; huslejeopkrævning, bogføring, tilsyn, overvågning, budgettering og afregning af driftsudgifterne. En væsentlig del af denne opgave er samtidig også kontakt med lejerne.

Facility management, eller ejendomsvedligeholdelse, omfatter vedligeholdelse og fornyelse af blandt andet tekniske installationer samt tiltag, der kan være nødvendige for at kunne fastholde eller udbygge lejerens tilfredshed med ejendommen.

Property development, eller ejendomsudvikling, er med henblik på at optimere værdien, for eksempel ved at udvikle, tilpasse eller implementere en ny forretningsplan, osv. Disse aktiviteter skal tillægges en større betydning, da det gennem en succesfuld udvikling er muligt at opnå en større værdistigning.

Formidling
Siden 1987 har Proarks datterselskab, EjendomsInvest, formidlet ejendomme for mere end 20 mia. kroner, hvoraf størstedelen stadig administreres af virksomheden. EjendomsInvest udbyder ikke nye projekter i dag, men koncentrere sig derimod om at skabe mest mulig værdi for de aktuelle kunder, som de stadig administrere. Dog påtænker de at bygge nye boliger, primært i Jylland i 2018 og 2019, fortæller Michael Kaa Andersen som i dag er bestyrelsesformand for EjendomsInvest.

Investering
Proark-koncernens ejendomsportefølje indeholder et samlet areal på godt og vel 287.000 kvm. Ejendommene bliver primært brugt til erhvervsmæssig brug, og er beliggende centralt i større byer, og har en meget høj vedligeholdelsesmæssig stand.

Hvorfor investere i en fast ejendom? At investere i en fast ejendom er en længeresigtet investering, mener Michael Kaa Andersen. Med en bred vifte af investeringsejendomme, vil man kunne sammensætte en ejendomsportefølje, der kan sikre dig et solidt afkast af investeringen. Man kan historisk set forvente, at ejendomspriserne, på trods turbulente perioder, viser sig at stige markant.

Afkastprocenten er et fokuspunkt, som mange købere af investeringsejendomme tager. En investor vil nøje sammenligne en specifik investering med andre investeringer. Et højt afkast vil ofte være ligestillet med en høj risikovillighed fra investors halvdel.

Det giver god mening, at en ejendomsinvestering er en sikker investering. Deltager du i større projekter, som for eksempel erhvervsbygninger med store selskaber bag og uopsigelige lejekontrakter, er du sikret en fornuftig og sikker rente. Dog er det ikke brugbart på et kortere tidshorisont. Som mange andre investeringer, handler det om at starte så tidligt som muligt, da det vil give et større afkast. Du får et afkast i form af husleje, og så har du samtidig muligheden, jf. Lejeloven, for at hæve huslejen med nettoprisindekset.

I 2016 har der været godt gang i køb og salg af boliger og sommerhuse, og mange eksperter peger på, at det er den letteste vej til at blive millionær - hvis du gør det på det rette tidspunkt. I øjeblikket er ejendomsmarkedet på vej op. Prisniveauet er tidligere i de store byer steget i nogle år, mens udenfor de større byer har været forskelligt.

Der er nogle forskellige årsager til dette. For det første er arbejdsløsheden så lav, at familierne i Danmark føler sig tilpasse med deres fremtidige indkomst. Samtidig har husholdningernes opsparing slået rekorder. Mange har også længe ventet på at kunne skifte lejeboligen ud med en ejerbolig.

Det er vigtigt, at du investere med lang tidshorisont, mener Michael Kaa Andersen der sammen med eks-konen Hanne Wedell-Neergaard har været gennem mange investeringer. Det er meget simpelt, jo tidligere desto bedre. Det er selvfølgelig fristende at vente til priserne er lave, men desværre er praksis ikke sådan. Det er svært at ramme bunden af priserne, og udkastet af ejendomskøbet falder, jo længere du venter. Selvom afkastet virker som langt væk skal du huske på, at der er en særlig lav beskatning af afkastet på boliger, og i de fleste tilfælde 0 %, sammenlignet med aktier og obligationer, der beskattes væsentlig hårdere.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen