Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Må du altid selv fælde dine træer?

Node Image Upload traefaeldning

I Danmark går vi højt op i vores natur, men ikke desto mindre kan høje træer være utrolig generende, hvis de er placerede bestemte steder i vores haver, der skygger for udsigt, lysindfald eller lignende.

Ingen love om, hvem der må fælde træer
I Danmark findes der ingen love eller regler om, hvem der må fælde træer. Det betyder, at du som privatperson gerne må fælde træer på din egen grund – uanset højden på træet. Ydermere er der heller ingen krav om uddannelse eller erfaring, men træfældning kan være en farlig bedrift, hvis man ikke ved, hvad man laver, og hvert eneste år sker der alvorlige ulykker i forbindelse med fældning af træer. Især hvis du fælder et træ tæt på din eller andres ejendomme, er det essentielt, at du er klar over, hvilken vej træet vil falde, så det tunge træ ikke vælter ned i et hus, garage, biler eller i værste tilfælde andre mennesker.

Vær opmærksom på, hvad du må fælde
Bor du på en grund, som du ejer, må du som udgangspunkt frit fælde og beskære de træer, som står på din grund. Dog er der i nogle tilfælde bevaringsbestemmelser på private grunde, som kan begrænse dig i forhold til træfældning og træbeskæring. Hvis de træer eller hække, du ønsker at fælde eller beskære grænser op til en anden grund, og dermed også tilhører din nabo, må du dog ikke bare fælde løs. Her skal der være enighed mellem de to parter.

Få hjælp af en fagmand
Hvis du ikke selv har erfaring med træfældning eller træbeskæring kan det være en god idé at få en fagmand til at klare arbejdet. Ved træfældning er der mange ting, der kan gå galt, og det kan blive en dyr og farlig affære, hvis det ikke går efter planen. Rasmus Matthison fra Henrik Ravn Træpleje råder til at privatpersoner kun tager sig af småfældninger og beskæringer og lader fagmænd om det store arbejde. ”Der er flere ting på færde. For det første er vi uddannede i det vi laver, og har styr på sikkerheden. Som firma er vi forsikrede, så hvis noget skulle gå galt, bliver alle skader dækkede. Hvis du som privatperson kommer til at gøre skade på ejendomme eller mennesker, er det dig, der hænger på regningen. Nogle vigtige tommelfingerregler om sikkerhed som privatperson er, at man aldrig bør klatre eller bruge stige i træet for at beskære, og motorsave bør af sikkerhedshensyn aldrig komme over skulderhøjde” – Rasmus Matthison. Henrik Ravn Træpleje er specialiserede i træfældning under trange forhold og står for træfældning og træpleje i områderne omkring København, Taastrup og Roskilde. Træfældning priser svinger naturligvis fra firma til firma og afhænger af flere aspekter, såsom træets højde og sort, tykkelse, og om det kan falde i sin fulde længde.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen