Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Lene guider folk til dybere kærlighed

Node Image Upload lene_022

Vejen til det velfungerende parforhold er et kærligt strategiarbejde, med en brugbar værktøjskasse, siger parterapeut fra Risskov, der har forsket i den private strategi i 2 år.

Det hele startede faktisk med Lene Søes egen skilsmisse for ti år siden. Bruddet satte en masse tanker i gang – og gjorde hende nysgerrig på, hvilke faktorer der gør, at et par bliver sammen, hvad det betyder at nogen giver op undervejs og hvordan man kan gøre uundgåelige brud så skånsomt som muligt. Ikke blot for hr. og fru, men i lige så høj grad for de børn, der ikke har nogen indflydelse på beslutningen.

Den vakte nysgerrighed endte med, at Lene Søe først tog en uddannelse som parterapeut. Siden fulgte en uddannelse som sexolog og senest har hun færdiggjort uddannelsen som spirituel psykoterapeut.

Men det vigtige for mig her er at understrege, at det hele handler om parterapi. Det er udgangspunktet, fortæller Lene Søe, der for godt et år siden åbnede praksis på Nordre Strandvej i Risskov. I dag har folks kendskab til hendes praksis spredt sig til hele Jylland.

Her har par med ondt – eller i hvert fald med knas – i parforholdet det seneste års tid fået råd, vejledning og coaching til at arbejde med deres udfordringer.

Det er måske også vigtigt at understrege, at selv om jeg guider ind i kærligheden, så er det altså ikke sådan at jeg mener, at et par skal blive sammen for enhver pris. For nogle par er allerede kommet så langt fra hinanden, når jeg møder dem, at kærligheden er visnet og det er for sent at få læringen med i dette forhold. Så handler det så om, at man får landet forholdet på den gode måde. At man accepterer, at man er gledet fra hinanden. Det sker ved at man gennemlever processen og får læringen med sig frem for at springe den over fortæller Lene Søe, der således anbefaler at man arbejder med sin indbyrdes relation, sammen eller hver for sig. Uanset om man skal skilles eller om man skal blive sammen.

Det er jo vigtigt at forstå, at når dele af parforholdet lider, så har hver part sin andel i lidelsen. Der skal to til at et parforhold går godt, og som udgangspunkt også to til at det kører af sporet. Og får man ikke adresseret, hvor man er kørt af sporet, så flytter problemerne bare med ind i det næste forhold du indgår i. Her kan man i høj grad tale om, at nissen flytter med, som et gammelt mundheld siger, siger Lene Søe.

Gnisten og lysten til at møde sig selv og hinanden. Det er tit udgangspunktet, at når de opsøger en parterapeut, så er det for at optimere livsglæden, som naturligt kommer til at vise sig fra helt nye vinkler.

Sexolog- og også psykoterapeutuddannelsen er vigtige værktøjer i Lene Søes værktøjskasse, når forholdene skal opgraderes eller justeres med nye indsigter og muligheder.

Mennesker er meget forskellige, og når det kommer til vores sind og vores følelser, så følger jeg mennesket fremfor at følge en bestemt skabelon. Nogen skal mødes på en måde, hvorimod andre skal mødes med en anderledes tilgang. Men helt overordnet, så handler mit arbejde om strategi. Jeg hjælper mine klienter med at lægge en god og effektiv privatlivsstrategi, der sikrer, at de hver især bliver direktør i deres egen tilværelse. For det er en forudsætning at man trives og er i balance med sig selv, før man for alvor har noget at tilbyde til et andet menneske i et ligeværdigt forhold, siger Lene Søe.

Netop udarbejdelsen af den private strategi har været omdrejningspunktet i hele hendes uddannelse som spirituel psykoterapeut. Og ikke overraskende var det også temaet i hendes afsluttende projekt.

Jeg har forsket intenst i det her område de seneste 2 år og er kommet så langt nu, at jeg håber, at det kan ende med en bogudgivelse, der kan være til glæde og gavn for andre psykoterapeuter, som vil arbejde med parterapi. Det har været et yderst berigende arbejde og jeg er naturligvis meget taknemlig for, alle de mennesker som undervejs, har stillet sig behjælpeligt til rådighed. Jeg er begejstret over resultatet af den livskvalitet som parrene oplever og nu glæder jeg mig til, at jeg for alvor kan arbejde med det i min praksis, siger Lene Søe.

Aarhusparret Kristina Ølund og Kristian Nikolaisen er et af de par, som Lene Søe har hjulpet med at finde melodien igen.

Vi var ved at glide fra hinanden, fordi vi udviklede os i hver sin retning og måske ikke rigtigt fik snakket om det derhjemme, fortæller Kristian Nikolaisen, der først var meget afvisende, da Kristina sagde, at nu skulle de i parterapi.

Jeg er jo håndværkertypen, der kan have svært nok ved at tale om følelser med min partner. Og terapi var da fuldstændigt tabu og udelukket. Men omvendt havde jeg heller ikke lyst til at miste Kristina, så jeg sagde ja til at gå med, fortæller han.

Den første gang var vildt akavet for mig og jeg havde bagefter svært ved at se, det skulle kunne føre til noget. Men da vi var der 3. gang begyndte det at give mening. Der blev sat nogle tanker i gang. Efter fem gange tror jeg, så kunne Lene mærke, at jeg havde det meget skidt med at være i klinikken. Så hun foreslog, at vi i stedet gik nogle ture langs stranden mens vi talte. Og siden har det bare rykket helt vildt, siger Kristian Nikolaisen, der giver Lene Søe æren for, at han og Kristina stadig er par i dag.

Helt sikkert! Var vi ikke startet hos hende, så var vi ikke et par i dag. Vi kommer der stadig ind i mellem. Ikke fordi vores forhold er truet længere, men fordi vi udvikler os meget bedre med de samtaler vi har. Jeg ser det lidt som når man sender sin bil til serviceeftersyn. Det har parforholdet også godt af. Det er også vigtigt at sige, at man skal give det nogle gange inden man kan sige ”Det her er slet ikke mig”. Som skeptisk mand, så tager det lige en gang eller to før paraderne falder og man er modtagelig for det, der bliver sagt. Vi har rykket os så meget, at det også har inspireret nogle af vores venner til at starte et forløb hos Lene Søe, siger Kristian Nikolaisen.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Parterapeut Lene Søe på telefon 2040 7300 eller tjek www.lenesoe.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen