Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

LEA Ejendomspartner skal administrere bæredygtig landsby

Node Image Upload 010318_edc_242149

LEA Ejendomspartner skal bidrage med bæredygtig administration, når EcoVillages bæredygtige bofællesskab åbner i Lejre til næste år. Det indebærer, at al kommunikation foregår elektronisk.

EcoVillage udvikler projekter baseret på bæredygtighed og moderne boformer med både fællesskaber og plads til den enkelte. I alt arbejder EcoVillage på syv byggeprojekter, og bofællesskabet i Lejre, som åbner til foråret 2019, er den første, der er klar til indflytning. I alt vil næsten 300 rækkehuse blive opført – hvoraf 44 af dem er i Lejre. Rækkehusene i Lejre bliver udbudt som ejerboliger, men en projekteret anden etape med yderligere 44 rækkehuse skal efter planen sælges som andelsboliger. Bebyggelserne indrettes med store fælleshuse, og der bliver fællesspisning fire gange om ugen. Der er dog ikke tale om et kollektiv. Fælleshuset i Lejre vil være på hele 600 kvm og indeholder blandt andet spisesal, køkken, legerum, øvelokale, fitness, tv-stue, teenageafdeling og meget mere.

Bæredygtig administration
Når EcoVillage til foråret 2019 åbner dørene for deres bæredygtige bofællesskab i Lejre, er det med LEA Ejendomspartner i baglommen, som skal sørge for at bebyggelsen administreres optimalt. Og her er bæredygtighed i højsædet.

”Vi har sammen med EcoVillage besluttet, at al kommunikation skal foregå elektronisk, så vi ikke printer et eneste stykke papir. Her har vi skræddersyet en løsning, så vi undgår papir og dermed belaster miljøet mindre,” siger Troels Riis Poulsen, administrerende direktør i LEA, som er administrator for hundredvis af andels- og ejerforeninger.

I Lejre bidrager LEA til at udfærdige forslag til vedtægter, der skal tage højde for flere fælles kvadratmeter og aktiviteter end i andre foreninger. Desuden er LEA blevet tilknyttet et udviklingsforum med kommende beboere, der er med til at fastlægge en del af indretningen af bofællesskabet. Endelig vil LEA rådgive om optimal drift tilpasset lige netop denne boform. Dét giver i Troels Riis Poulsens øjne god mening, fordi LEA har administreret stort set alle slags ejendomme i snart 40 år.

”Vi har derfor indsamlet meget stor viden om ønskerne hos købere og beboere og indsigt i, hvordan ejendomme og foreninger drives mest effektivt og bæredygtigt. Vi har opbygget stærke kompetencer i vores projektafdeling, som har hjulpet mange projektudviklere, foreninger og udlejere med nybyggeri, ombygninger og renoveringer. Den omfattende viden, vi har opsamlet i LEA, kan være til stor gavn både for EcoVillage og for andre projektudviklere, især hvis vi bliver inddraget tidligt i forløbet,” fortæller Troels Riis Poulsen.

Fællesskabet er vejen frem i byerne
Ifølge FN vil 60% af verdens befolkning være bosiddende i byområder i 2050. En tendens, der kan opleves i fremtiden, sigter mod, at mennesker i fremtidens byer skal have færre personlige kvadratmeter og flere fælles kvadratmeter. EcoVillage er et svar på denne tendens.

”Fælleshuset og de øvrige fælles aktiviteter gør, at boligerne kan være mindre i størrelse end traditionelle boliger og dermed billigere i pris,” siger Rikke Sønder Larsen, EcoVillage-grundlægger.

”Vi fastholder en balance mellem det fælles og det private, så man kan trække sig tilbage og bare være sig selv, når man vil det,” fortæller Rikke Sønder Larsen.

Bæredygtigheden og fællesskabet er i højsædet hos Rikke Sønder Larsen, som fortæller, at boligerne bliver opført som modulbyggeri, der både er økonomisk og ressourcebesparende.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen