Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Lær at lykkes med din strategi

Topbillede

Nye værktøjer, et inspirerende miljø og andre øjne på lederskabet kan være det, der skal til, hvis strategiposen skal rystes og der skal tænkes innovativt. Et fornyet blik på lederskabet kan skabe glæde og resultater.

Livet som leder kan være spændende og udfordrende, men alligevel er det ikke altid givet, at man kommer helt i mål med sine idéer og projekter. Ifølge en analyse foretaget af CfL mener kun 23% af lederne, at de formår at indfri deres mål. Trods en bred viden og mange års erfaring som leder kan der altså være god grund til at få rusket op i strategier og ledelsesform og strø lidt nytænkning til lederskabet.

At projekterne ikke altid lykkes helt som planlagt kan handle om, at rutinerne ikke bliver udfordret, og at man som leder har brug for at få nye øjne på lederskabet og at blive udfordret af ligesindede. Sparring og input udefra kan nogle gange være det, der fører til, at strategien bliver implementeret og eksekveret på den helt rigtige måde, ligesom det også kan åbne helt nye døre for innovation og nytænkning.

Nye øjne på eget projekt
Det kan nogle gange være svært at se skoven for bare træer. Det samme gælder, når man som leder styrer et projekt fra spirende idé til endelig eksekvering. Man kan se sig blind på de udfordringer og fejl, der måtte være, og derfor er det en fordel at lade andre ligesindede tage et kritisk blik på projektet. Gerne ledere fra andre brancher eller andre typer af virksomheder, som har et helt andet udgangspunkt end en selv.

”Som leder holder du måske fast i nogle rutiner og idéer, der resulterer i nogle fejl, som du selv overser men som for andre er helt åbenlyse. Her kan det være rart at få klar besked, så du kan handle på dine udfordringer og ikke mindst blive opmærksom på de muligheder, som dine sparringspartnere påpeger. Ofte ligger de spændende muligheder lige foran dig,” siger Ejner Jacobsen, chefrådgiver hos CfL, der bl.a. udbyder kurset Strategisk Ledelse for erfarne ledere.

Fra leder til innovator
Mens nogle projekter er lige ud ad landevejen, kan det være svært at slå igennem med andre. Alle – uanset position – kan have gavn af at blive inspireret og afprøve sig selv på nye måde. Her kan løsningen være et kursus, der giver lederen en række strategiske værktøjer, som anvendes på et konkret projekt, samtidigt med at den enkelte leders ledelsesadfærd bliver analyseret og udfordret af andre ledere, der kan komme med nye indspark.

”Ofte handler det om, at lederne har mange bolde i luften. På kurset får de dels tid og plads til at gennemtænke projektet og deres ledelsesstil fra flere vinkler, men de får også en række værktøjer og nye input, der kan få dem ud over rampen. Det at de skal forholde sig til, hvad de plejer at gøre og samtidigt forholde sig til og lade sig inspirere af andres ledelsesstil, kan give dem den klarhed, de har brug for,” siger Ejner Jacobsen og tilføjer:

”For mange ledere – uanset hvor erfarne de er – er det ikke længere nok at gøre det, som de plejer. Mange virksomheder står over for strategiske og kulturelle udfordringer, og derfor er det nødvendigt at ruske op i både strategi og ledelsesstil og tænke ud af boksen. Med et nyt netværk, aha-oplevelser og nye tankemønstre har lederen et bedre og mere kreativt udgangspunkt, når der skal sås nye frø i virksomheden.”

 

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen