Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Kryptovalutaer tilbage på sporet

Node Image Upload koeb-bitcoin-coindesk

De seneste uger har været hårde ved kryptovalutaer såsom bitcoin. Men bunden er nået, og valutaerne er igen begyndt at stige.

Dollars, euro og danske kroner. Det er forskellige valutaer, som alle kender til. Men den seneste tid har kryptovalutaen bitcoin stormet frem, og flere investorer har tjent en stor skilling på valutaen. De seneste dage har der dog været et stort fald i købet af bitcoin. Men hvad er bitcoin egentlig, og er valutaen ved at skrabe bunden?

Hvad er en bitcoin?

Bitcoin er en digital valuta, der både kan anvendes som betalingsmiddel og til opbevarelse af værdi. Kryptovalutaen handles på børser, og det er derfor udbud og efterspørgsel som afgør prisen på en bitcoin.

Ideen med bitcoin-systemet er, at man er en del af en ”blockchain”. Systemet vil notere alle overførsler af en bitcoin som en del af en kæde. Det vil sige, at hvis du overfører en bitcoin til en af dine forældre, og de betaler en butik med denne bitcoin, så vil kæden indeholde informationer om, at du overførte til dine forældre, og de så overførte den videre til butikken. Det, der netop er specielt ved denne såkaldte blockchain, er at alle, som handler med bitcoins, deltager i kæden og holder dermed gang i netværket. Alle der er aktive deltagere af netværket, vil derfor kunne se samtlige overførsler af bitcoins, samt se hvor mange der rent faktisk eksisterer.

Hvad kendetegner en bitcoin?

Bitcoin er altså en unik metode at overføre penge på. De er blevet ekstremt populære, og det skyldes især de kendetegn, der følger med bitcoins. Først og fremmest er de attraktive for forretninger, fordi en betaling ikke kan tilbageføres. Derudover spiller det også en rolle, at de er decentrale og globale. Det vil sige, at alle i hele verden, som har adgang til internettet, kan oprette en wallet og handle med bitcoins.

Til sidst er det vigtigt for mange kunder, at det er en valuta, der ikke kan spores. Handel med bitcoins er anonymt, og det kan derfor ikke spores tilbage til dig. Og så er det naturligvis en kæmpegevinst for kunderne, at transaktionerne er billige. Overførsler gennem din egen bankkonto til en anden i udlandet kan meget vel gå hen at koste dig en del penge. Sådan er det ikke med bitcoins. Der er næsten ingen gebyr, og betalingen vil gå i gennem straks. I Danmark er vi vant til, at vores gebyrer er små i forhold til mange andre lande. Derfor er tilslutningen til bitcoins især stor i udlandet, hvor de ser det som en decideret revolution.

Er der fremtid i valutaen?

I 2017 steg prisen på bitcoins gevaldigt. Udbuddet og efterspørgslen var voksende og investorer tjente kassen. Men den sidste måned er prisen faldet med 61 procent. Det er et drastisk fald, der har gjort livet surt for bitcoininvestorene.

”Vi har set et stort fald i købet af bitcoins de seneste uger, og det har især været hårdt for vores kunder,” udtaler ejer af Coinbox, Alexander Leo-Hansen.

Men de sidste par dage har markedet vist bedre tegn, og det glæder Alexander Leo-Hansen.

”Markedet er igen stigende, og det er jeg glad for. Det skyldes blandt andet, at troen på lightning network er blevet forstærket efter nylige positive testresultater og troen på bunden er nået. Vi kan se, at salget af bitcoins er steget igen efter de seneste dages stigning på 25 procent.”

Meget tyder på, at bitcoins er en valuta i fremdrift. Det er et system, der er øget fokus på, og et marked der oplever større interesse for investorer. Udviklingen har været stor det seneste år, og trods en nedgang den seneste måned, så virker der til at være en stor fremtid for valutaen. Hvis du ønsker at investere i bitcoins, så kan du blandt andet besøge Coinbox.dk.

En investering værd

Er du en af dem, der leder efter en god investering. Gode investeringer kan være svære at finde, men bitcoin har været en meget fin investering for mange allerede nu. Det seneste års stigning i pris har resulteret i store overskud hos mange kunder. Nu er prisen så faldet, men udsigten til en stigning er allerede nu til at få øje på.

Der er tegn på, at bunden er skrabet, og markedet derfor igen søger hen mod en stigende tilstand. Derfor kan det være interessant for mange investorer verden over at følge valutamarkedet disse dage. Når det gælder investering, er timing altafgørende. Køber man bitcoins, når prisen er lav og sælger dem, når prisen er høj. Så er der mange penge at tjene. I skrivende stund koster én bitcoin lidt over 8.191 dollars, hvilket svarer til 49.735 kroner. Det er altså store beløb, der er snak om, når vi snakker investering i denne type valuta. Til sammenligning var prisen på én bitcoin svimlende 120.626 kroner for få måneder siden.

Hvis du ønsker at være med i legen, så køb bitcoins, og følg med i markedet. Måske er det dig, der i den nærmeste fremtid tjener et stort beløb på denne investering.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen