Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

København mangler små ejerlejligheder

Node Image Upload foto_-_david_buchmann_boligsiden.dk_

Efterspørgslen efter små ejerlejligheder i København er stigende. Det giver prisstigninger, så færre har råd til at købe så mange kvadratmeter som tidligere. Boligmarkedsanalytiker hos Nykredit, Jacob Isaksen, har sammen med Boligsiden.dk set nærmere på markedet for de små ejerlejligheder i København.

Der er blevet flere købere til de små ejerlejligheder på 50-75 kvadratmeter på det københavnske boligmarked. De seneste års prisstigninger har sendt kvadratmeterpriserne i vejret, og det har gjort de mindre ejerlejligheder mere attraktive.

”De små ejerlejligheder på 50-75 kvadratmeter fylder mere og mere i handelsstatistikken. Ser vi på solgte ejerlejligheder, er andelen af små lejligheder steget fra 47 procent i 2013 til 55 procent over de seneste 12 måneder. Det er tydeligt, at der er en øget efterspørgsel efter små lejligheder,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Nykredits boligmarkedsanalytiker Jacob Isaksen ser det som en naturlig følge af, at prisniveauet i København er steget markant de seneste år. Ifølge tal fra Boligsidens Markedsindeks er kvadratmeterprisen for en ejerlejlighed i Københavns Kommune steget med 4.000 kroner alene det seneste år.

”Efterspørgslen efter de små lejligheder skyldes kort og godt, at færre har råd og lyst til at betale prisen for de større boliger, som man foretrak for blot få år siden. I stedet går man på kompromis med størrelsen af boligen og indretter sig på færre kvadratmeter. For mange er det en nødvendighed for at kunne bosætte sig i København,” siger Jacob Isaksen.

Tal fra Boligsiden.dk viser, at salgsprisen for en ejerlejlighed på 50-75 kvadratmeter er steget med 14,2 procent fra 1. kvartal 2016 til 1. kvartal 2017. Til sammenligning er prisen for ejerlejligheder i størrelsen 75-100 kvadratmeter steget med 8,6 procent.

Og på trods af at byggeriet boomer i København, hjælper det kun begrænset på efterspørgselspresset på de små ejerlejligheder.

”Udbuddet af de små ejerlejligheder findes primært i den eksisterende boligmasse. Det skyldes, at de nybyggede lejligheder, som vi typisk ser i dag, er større end 75 kvadratmeter,” siger Jacob Isaksen.

Kontakt:
Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284
Jacob Isaksen, boligmarkedsanalytiker hos Nykredit, jai@nykredit.dk, mobil: 22430665

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen