Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Kaffe førte til fast job

Topbillede

Jeg startede som vikar i 1997 hos TEMP-TEAM i Herning ved en tilfældighed.

Jeg var i Herning og så et opslag om et vikarjob. Jeg fandt kontoret, fik en kop kaffe, skrev en ansøgning og regnede ikke med at høre mere. Tre dage efter ringede telefonen – Jeg havde fået mit første vikarjob, som jeg skulle starte samme dag i Aulum.

Siden 1975 havde jeg arbejdet på Boreplatforme, og jeg ville gerne skifte arbejde, men efter mange år til søs mister man fuldstændig forbindelsen til, hvad der sker på landjordens arbejdsmarked.

Jeg fik mange vikarjobs indimellem mine perioder til søs de næste seks år, og i 2003 sluttede jeg endeligt til søs og ringede til TEMP-TEAM, for nu kunne jeg godt bruge et længerevarende vikariat. Jeg var på vej hjem fra boreplatformen en formiddag, da telefonen ringede – der var et job i Ikast på tre uger og et andet job samme dag, så der var ikke meget lediggang til mig. Vikarjobbet på tre uger blev udvidet til tre måneder med fuldtid. Da vikariatet var ovre, var der et andet job i et par uger og derefter et job, der skulle vare tre-fire uger, men som blev til 11 år på en Betonvarefabrik som smed.

Ved at bruge TEMP-TEAM havde jeg meget hurtigt fast arbejde på land – uden at bruge mere end fem minutter på en kop kaffe.

Efter de 11 år var det min plan at stoppe på arbejdsmarkedet, men efter to måneder blev tiden lang, og via TEMP-TEAM fandt jeg ud af, at en af medarbejderne fra mit vikariat i 2003 stadig var ansat i den pågældende virksomhed. Efter et besøg og endnu en kop kaffe på TEMP-TEAM-kontoret var jeg genansat cirka to dage om ugen – og der har jeg været det seneste halvandet år.

Der er virkelig sket meget på vikarområdet. Virksomheder, der bruger vikarer, ved godt, at de skal behandle vikaren ordenligt og fx give dem de samme medarbejderfordele som madordning, fitness m.m. Selv fagforbundene er mere moderate over for vikarer nu end tidligere.

Afslutningsvis kan jeg konkludere, at hvis jeg ikke havde opsøgt TEMP-TEAMs vikarbureau i 1997 og taget imod en kop kaffe, så var jeg nok aldrig stoppet til søs. Det krævede et vikarjob at finde ud af, at der er mange steder, der er gode at være.

Jeg har to sønner, der efter 12-13 års skoletid også har arbejdet som vikarer. Det er en god måde at komme videre i sit arbejdsliv på i stedet for at hænge fast på Jobcenteret, som nok burde bruge vikarbranchen til at hjælpe flere unge på arbejdsmarkedet.

Så det var, hvad der kom ud af en kop kaffe.

Mvh.
Jens Andersen

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen