Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

If: Flere kommuner åbne for privat socialrådgiver til skaderamte

Node Image Upload if_danmark

Flere og flere kommuner har fået øjnene op for de både menneskelige og økonomiske gevinster, der ligger i at samarbejde med private virksomheder om arbejdsskaderamte. Tendensen vil stige, vurderer socialrådgiver og partner i rehabiliteringsfirmaet Aleca, Jakob Tarp Sørensen.

Hvert år anmeldes cirka 40.000 arbejdsskader, og det reelle tal over tilskadekomster i arbejdstiden er endnu større. Op mod en tredjedel af de tilskadekomne, som har over 30 dages fravær, ender med ikke at vende tilbage til deres gamle job efter en arbejdsulykke. Men det er langt fra kun de fysiske og psykiske mén, der holder de ramte tilbage fra arbejdsmarkedet.

Forsikringsselskabet If og rehabiliteringsfirmaet Aleca har gennem de sidste fem år arbejdet tæt sammen med skaderamte for at finde løsninger i de pågældende kommuner, så skaderamte kan vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Modellen er nu slået igennem i mange af landets kommuner, hvor man har fået øjnene op for de markante resultater, som skabes mellem privat og offentligt samarbejde.

Det betyder flere åbne døre i landets kommuner, langt mere effektive forløb for alle involverede og stor tilfredshed hos den skaderamte, der hurtigere kan vende tilbage til arbejdslivet og en almindelig hverdag.

Ingen kommunale merudgifter
- Kommunerne har erfaret, at forsikringsselskabet har de samme interesser som kommunen, og sådan set også som den skaderamte og dennes arbejdsgiver. Nemlig at få skadelidte tilbage på arbejdsmarkedet i kraft af den bedst mulige behandling, fortæller Helle M. Olesen, leder af Personskade hos If Skadeforsikring, der en af landets store udbydere af arbejdsskadeforsikringer.

Både hun og Aleca oplever stadig store forskelle på kommunerne. Men de mange positive forløb åbner i dag langt flere døre end for blot få år siden, og særligt i de kommuner, hvor man har prøvet samarbejdet før, er processerne nu langt smidigere.

Og tendensen vil stige, vurderer socialrådgiver og partner i Aleca, Jakob Tarp Sørensen.

- Kommunerne kan have langt mere fokus på, hvordan forsikringsselskaber kan være en samarbejdspartner i sagsbehandlingen. I mange tilfælde står arbejdsgiverens forsikringsselskab klar til at betale for den behandling eller hjælpemidler, som kan få den skaderamte tilbage på arbejdsmarkedet. Det er viljen, der er brug for til at finde løsninger og samarbejde. Der er ikke tale om en merudgift for kommunerne, siger Jakob Tarp Sørensen.

Privat socialrådgiver
Den private socialrådgiver har en tæt relation med den arbejdsskaderamte, og kan vurdere om der findes behandlingstiltag, som kan fremme skaderamtes situation. Socialrådgiveren deltager med skaderamte i opfølgningsmøder med kommune og jobcenter, og er aktiv i at skabe jobmuligheder for klienten, enten med særlige hensyn på den tidligere arbejdsplads eller i et helt nyt job. If betaler for behandlinger og hjælpemidler, der kan fremme den skaderamtes situation. Samarbejdet med kommunerne skaber nogle løsninger, som kommunen ikke selv har ressourcer til.

 

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen