Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Hvad koster en standardvilla i din kommune?

Node Image Upload dsc_7350

Der er fem millioner kroners forskel på, hvad en standardvilla koster i landets dyreste og billigste kommuner, men hvad skal du give for en standardvilla, der hvor du gerne vil bo?

Skal du flytte, ved du også, hvor du gerne vil bo, men har du overblik over, hvordan priserne ser ud? Hvis ikke, så giver det rigtig god mening for dig at undersøge, om der er forskelle i det område, du gerne vil slå dig ned i.

En god målestok for prisniveauet på din drømmebeliggenhed er at se på priserne på en standardvilla i de kommuner, du overvejer at flytte til. Der er nemlig enormt stor forskel på priserne fra region til region, men også mellem kommuner, der grænser op til hinanden.

Derfor har Boligsiden.dk regnet på, hvor meget standardvillaer koster i landets kommuner. En standardvilla har et boligareal på 130 til 150 kvadratmeter og er opført i perioden 1960 til 1990.

Store lokale og regionale forskelle
I gennemsnit koster en standardvilla i Danmark 1.737.473 kr., men bag det gennemsnit gemmer sig store forskelle mellem de billigste og de dyreste kommuner. I Lemvig Kommune får du en standardvilla for cirka 600.000 kr., mens den koster næsten seks millioner kroner i Gentofte Kommune.

”Forskellen mellem de to yderpunkter er enorm, og det er med til at understrege pointen om, at det er meget vigtigt at tænke over beliggenhed. Det er selvfølgelig de færreste, der skal træffe et valg mellem Gentofte og Lemvig, men der er også betragtelige forskelle mellem kommuner, der ligger tæt på hinanden,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Netop de lokale forskelle er interessante, idet de fleste købere er interesserede i afgrænsede områder. For eksempel er der godt 800.000 kr. i forskel på at købe en standardvilla i Roskilde Kommune og i nabokommunen Lejre. Og der er også store forskelle mellem priserne i for eksempel Kolding/Haderslev og Norddjurs/Syddjurs.

”Indimellem er det værd at overveje, om det giver mening at udvide det område, man ønsker at bosætte sig i. Der kan i hvert fald være mange penge at spare ved at flytte over en kommunegrænse eller flytte lidt længere væk fra landets største byer, og her kan priserne for en standardvilla være et godt pejlemærke for områdets generelle prisniveau,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Når du er i gang med at undersøge boligpriserne i de forskellige kommuner, skal du selvfølgelig samtidig være opmærksom på, at kommunernes skattesatser, institutionspriser og lignende også kan variere. Det er vigtigt at komme hele vejen rundt for at skabe så klart et billede af den samlede besparelse som muligt.”

Kommuner med den dyreste gennemsnitspris for en standardvilla

 1. Gentofte: 5.909.002 kr.
 2. Lyngby-Taarbæk: 4.814.624 kr.
 3. København: 4.110.170 kr.
 4. Rudersdal: 3.892.429 kr.
 5. Gladsaxe: 3.747.417 kr.

Største prisstigninger på Bornholm
Skal du købe en standardvilla, kan det også være afgørende for din investering, hvordan prisudviklingen i den pågældende kommune ser ud, og her har der været fuld fart på Bornholm i det seneste år. Ø-kommunen ligger således nummer ét på listen over kommuner med den højeste procentvise prisstigning. En standardvilla på Bornholm koster nu 949.354 kr.

Top 10 over kommuner med de største prisstigninger på en standardvilla fra 2015 til 2016:

 1. Bornholm: 25,9 %
 2. Herlev: 18,0 %
 3. Rødovre: 16,0 %
 4. Glostrup: 13,1 %
 5. Fredensborg: 10,7 %
 6. Allerød 9,2 %
 7. Høje-Taastrup: 7,7 %
 8. Furesø: 7,6 %
 9. Tårnby: 7,0 %
 10. Ballerup: 6,8 %

Sådan gjorde vi?
Vi har defineret en standardvilla som en villa udbudt på Boligsiden.dk. Den skal være opført i perioden 1960 til 1990 og have et boligareal på 130 til 150 kvadratmeter. Priserne er udregnet på baggrund af et gennemsnit på kvadratmeterpriserne for boliger i det pågældende område.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S. Mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk. Boligsiden.dk, find din drømmebolig på internettet.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen