Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Hussalget runder milepæl: Over 10.000 handler i første kvartal

Node Image Upload dsc_9894

I første kvartal af 2017 er der solgt over 10.000 huse. Det er første gang siden finanskrisen, at antallet af handler når den milepæl på et års første tre måneder. Det sker på baggrund af, at salget af villaer og rækkehuse stiger i alle regioner og ligger over 50 procent højere end i samme periode for fem år siden.

Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at antallet af hushandler i første kvartal af 2017 ligger over 10.000. Det er første gang siden finanskrisen, at antallet af handler er femcifret i et års første kvartal.

”Der er solgt 10.649 villaer og rækkehuse i årets første kvartal. Alene i forhold til samme periode sidste år er det en stigning på 12 procent, og det havde vi ikke forventet, da året gik i gang, men her på den anden side af marts ser vi tydeligt, at den lave rente og optimismen på boligmarkedet har overlevet vinteren,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mens salget i første kvartal overgår sidste år med 12 procent, ligger det over 50 procent højere end for fem år siden. Og det skyldes, at optimismen har bredt sig til hele landet, hvor især Vest- og Sydsjælland stikker ud med en stigning på næsten 90 procent i forhold til første kvartal i 2012.

”Når priserne stiger i de store byer, begynder køberne at tænke kreativt og gå på kompromis med deres krav til beliggenhed. Derfor ser vi nu voldsomme stigninger i handelsaktiviteten på den københavnske vestegn i især kommuner som Vallensbæk og Albertslund, og i Vest- og Sydsjælland hvor især Ringsted og Faxe står for mange flere handler end tidligere,” siger Daetz.

Jylland og Fyn vækster også
De mange hushandler er dog ikke et isoleret sjællandsk fænomen. Også Jylland og Fyn har leveret sin del til stigningen. I forhold til for fem år siden har første kvartal i år budt på mellem små 30 og 70 procent flere handler i alle jyske landsdele og på Fyn.

”I forhold til første kvartal sidste år kan vi se, at der er solgt 17 procent flere huse på Fyn. Det er en markant fremgang på bare et enkelt år, og den tendens ser vi også i alle dele af Jylland, hvor for eksempel Fredericia Kommune har oplevet en stigning på 45 procent i forhold til sidste år. Alt det understreger blot pointen om, at der er rigtig godt gang i boligmarkedet i alle dele af landet,” siger Birgit Daetz.

Det er dog ikke kun hussalget, der er i vækst. Også ejerlejligheder og fritidsboliger hitter i hele landet, så det samlede boligsalg har overgået alle forventninger til første kvartal.

”I alle regioner er det samlede antal af handler i år tocifrede procentsatser højere end i første kvartal sidste år. Det er en markant fremgang i forhold til 2016, som vi ellers betegnede som et godt år, og fremgangen gælder ikke bare for villaer og rækkehuse. Der er også blevet solgt flere ejerlejligheder og markant flere fritidsboliger i de første tre måneder af 2017.”

Der blev i alt solgt 17.516 boliger i første kvartal af 2017 mod 15.372 i de første tre måneder af 2016. Det er en stigning på 14 procent.

Månedlig pressemeddelelse på handelsaktivitet
Hver måned udsender Boligsiden.dk en pressemeddelelse om den seneste måneds handelsaktivitet. Vi offentliggør handelsaktiviteten for april 2017 i en pressemeddelelse den 23. maj 2017. Inden da udkommer Boligsidens Markedsindeks den 8. maj.

Kontakt:
Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen