Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Hussalget er steget med 60 procent på fem år

Node Image Upload _n0a9826_skaleret

FØRSTE HALVÅR 2017. På bare fem år er salget af huse fra januar til og med juni måned steget med over 60 procent, og 12 kommuner har i perioden oplevet mere end en fordobling i antallet af hushandler. Det viser nye handelstal fra Boligsiden.dk.

Husene på det danske boligmarked skifter ejere hurtigere, end de har gjort længe, og på blot fem år er antallet af solgte huse steget eksplosivt. Det viser en opgørelse over boligsalget i første halvår fra 2012 og frem til i dag. Mens der fra januar og frem til 1. juli i år blev solgt 23.517 huse, lyder tallet for den tilsvarende periode tilbage i 2012 på 14.566 handler. Der er dermed tale om en stigning på 61 procent.

”Generelt er der tale om en bemærkelsesværdig udvikling i samtlige af landets regioner. Stigningerne i salget ligger på mellem 41 procent i Region Nordjylland og hele 92 procent i Region Sjælland, der indtager en klar førsteplads som det område, hvor stigningen har været mest markant,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Hun henviser til en generel vækst på hele boligmarkedet som årsag til, at vi ser et så højt bundniveau for selv de regioner, der har oplevet de mindste stigninger. Den primære grund til udviklingen i Region Sjælland er derimod mere specifik.

”København er uden tvivl motoren i salget. De høje priser i hovedstaden rykker ved grænsen for, hvor langt folk er villige til at flytte væk, så længe det vel at mærke er i pendlerafstand til byen. Søger du en bolig med plads til en familie og et livslangt perspektiv, får du alt andet lige mere for pengene i provinsen, og som priserne skyder i vejret i disse år, er det for mange blevet en nødvendighed mere end et valg at flytte ud af byen,” siger Birgit Daetz.

Stigninger på over 100 procent
Det forklarer, at flere sjællandske kommuner har oplevet stigninger i salget på over 100 procent fra første halvår 2012 til samme periode i år. Det gælder helt præcist 12 kommuner, hvor den største forskel findes i Solrød, der rammer en stigning på 171 procent. Øvrige kommuner i top fem er Ringsted, Vallensbæk, Næstved og Allerød.

”Udviklingen henover det seneste år indikerer, at samme tendens kommer til at fortsætte et godt stykke tid fremover. I forhold til første halvår 2016 ses de største stigninger netop i flere af de københavnske omegnskommuner. Det er dog også værd at tage notits af, at kommuner som Svendborg, Morsø, Horsens og Bornholm sniger sig med i top 10 med stigninger i hussalget på omkring 30 procent,” siger Birgit Daetz.

Den kommune i landet, hvor der er blevet solgt flest huse i årets første seks måneder, er Aarhus med 1.182 handler. På fem år er salget steget med lidt over 50 procent.

Månedlig pressemeddelelse på handelsaktivitet
Hver måned udsender Boligsiden.dk en pressemeddelelse omhandlende den seneste måneds handelsaktivitet. Vi offentliggør handelsaktiviteten for juli 2017 i en pressemeddelelse den 22. august. Inden da udkommer vi med den månedlige udbudsstatistik den 3. august og Boligsidens Markedsindeks, der opgør salgspriser, salgstider og nedslag, den 9. august.

Kontaktperson: For yderligere information og rekvirering af talmateriale kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen