Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Hussalget er steget 50 procent på fire år

Node Image Upload _n0a9826_skaleret

Siden 2014 er hussalget steget 50 procent i årets første otte måneder. Alene i august i år blev der solgt 4.232 villaer og rækkehuse, hvilket er rekord i dette årti. Det viser nye handelstal fra Boligsiden.dk.

Optimismen og købelysten på boligmarkedet har sat sig i danskerne. Det ses i antallet af hushandler i august, der nåede 4.232 salg. Det overhaler dermed salget sidste år med 13 procent og er samtidig det højeste antal for en august måned siden 2010. Det viser Boligsiden.dk’s tal for handelsaktiviteten for august 2017.

Ser man på det samlede salg i perioden fra januar til august, befinder vi os yderligere på det højeste niveau siden finanskrisen. Indtil videre er der i år solgt 31.821 huse. Det er mere end, hvad der blev handlet i hele 2011, 2012 og 2013.

“Alene siden 2013 er salget af villaer og rækkehuse steget med eksplosive 50 procent. Og selvom vi efter et massivt løft i handlen i både 2015 og 2016 kunne konstatere, at krisestemningen helt og aldeles havde lagt sig, fortsætter salget med at overgå sig selv i år. Årsagen er den fortsatte lave rente, hvilket øger muligheden for at købe, selvom de stigende priser har nået et ganske højt niveau. Samtidig kan en forventning om, at den udvikling fortsætter sætte yderligere skub i købsprocessen, så folk, der har været afventende gennem den mere usikre tid, nu slår til hurtigere,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Her bliver der solgt flest huse
I fire ud af landets fem regioner ligger stigningen i salget fra august 2016 til august i år på 11-13 procent. Kun Region Syddanmark skiller sig ud med en stigning på 20 procent. Det øgede hussalg er særligt drevet af kommunerne Billund, Sønderborg, Kolding og Assens, hvor der er tale om et løft i handlen på mellem 67-80 procent.

”Der er et stort udbud i Region Syddanmark. I august gjaldt det mere end en fjerdedel af det samlede antal af huse til salg i hele landet, og med det generelle løft i købelysten kan det brede boligudbud blive en fordel, da det øger sandsynligheden for, at køberne finder lige præcis den bolig, der passer til deres behov,” siger Birgit Daetz.

Også Holstebro markerer sig på landkortet. I august blev der solgt dobbelt så mange huse, som i samme måned sidste år. Og på Sjælland fortsætter den positive udvikling i Lejre Kommune, hvor stigningen siden 2016 lyder på 67 procent.

Øvrige nøgletal:

  • Der blev solgt 1.770 ejerlejligheder i august 2017. Det samlede salg for hele året udgør 13.786 styks, hvilket er det højeste antal for årets første otte måneder i indeværende årti. Sammenlignet med 2011 lyder stigningen på 129 procent.
  • Antallet af handlede sommerhuse i august er med 971 salg i den forgangne måned både det højeste for en august måned siden finanskrisen, og det samme gælder det totale antal fra januar til august. Alene siden 2011 er der solgt 128 procent flere sommerhuse i årets første otte måneder. I faktiske antal drejer det sig om henholdsvis 2.780 og 6.350 styks.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk. Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på bolignyheder.boligsiden.dk og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen