Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Huskøbere er bange for oversvømmede kældre

Node Image Upload kaelder

Klimaforskere har slået fast, at vi i fremtiden vil se flere og større skybrud. Det smitter af på huskøberne, der kigger grundigt på kælderen, når de overvejer, om de skal købe et hus.

Kan du huske, hvad du lavede den 2. juli 2011? Rigtig mange husejere erindrer med sikkerhed, hvordan de har stået og skovlet vand ud af deres kældre. Den dag oplevede Danmark et voldsomt skybrud, der siden er blevet kaldt en historisk vejrbegivenhed i Danmark, og som ifølge Beredskabsstyrelsen var årsag til 90.644 efterfølgende skadesanmeldelser.

Siden den sommerdag i 2011 har danskerne været optaget af at sikre deres kældre i håbet om at undgå oversvømmelser og vandskader i deres huse. Det kan også ses i en undersøgelse blandt Boligsiden.dk’s brugere. Her svarer 59 procent, at de bliver bange eller nervøse for oversvømmelse, når de kigger på hus med kælder. Yderligere 32 procent vil være nervøse for at købe huset, hvis det ligger meget lavt eller på anden måde er udsat.

”Det er overvældende, at der samlet set er ni ud af 10, der overvejer muligheder for oversvømmelser i kælderen, når de kigger på hus. Det viser med al tydelighed, at det store mediefokus på nye vejrfænomener og klimaforandringer påvirker vores adfærd,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Forskere fra DMI slog i 2014 fast i rapporten ”Fremtidige klimaforandringer i Danmark”, at vi i fremtiden vil se flere skybrud i fremtiden, og at intensiteten i nedbøren vil stige markant.

”Der er næppe længere nogen, der ikke har hørt, hvordan klimaforandringer vil gøre regnvejr større og vildere i fremtiden. Undersøgelsen blandt vores brugere viser, at de har en sund skepsis og er bevidste om at sikre sig selv mod ubehagelige overraskelser i underetagen. Det er klogt,” påpeger Birgit Daetz.

Huse med kældre er fortsat dyrest
Den høje skepsis og det store fokus på klimaforandringer, skybrud og oversvømmede kældre har dog ikke smittet af på priserne på huse med kældre. Ifølge nye tal fra Boligsiden.dk viser salget det seneste år, at villaer med kældre i gennemsnit koster 16.257 kroner per kvadratmeter, mens kvadratmeterprisen for et hus uden kælder er godt 3.000 kroner lavere.

”Der er stor forskel på kældre. Nogle er flotte, pudsede op og godkendt til beboelse, og her er man nok ikke nær så nervøs for oversvømmelser, end man er, hvis man ser på et hus med en mørk kælder. Og så er der store forskelle mellem landsdelene, for mens huse med kælder er dyrere end uden i København, er priserne med og uden kælder næsten ens i Vest- og Sydsjælland.”

”Samtidig ser vi, at vestjyderne og nordjydernes huse uden kælder er væsentligt dyrere end dem med. Det er et udtryk for, at der er mere plads i provinsen, mens pladsmanglen i byen tilskynder køberne til at udnytte pladsen i kælderen,” siger Birgit Daetz.

Sådan spurgte vi
Fra den 23. juni til den 4. juli spurgte vi brugerne på Boligsiden.dk: Har det betydning, når du kigger på hus, hvis der er en kælder, der kan blive oversvømmet?

Vi fik 1.010 svar, der fordelte sig således:

Ja, meget – jeg vil være bange for vandskader: 428 (42 %)
Ja, lidt – jeg vil være nervøs for vandskader: 167 (17 %)
Nej, ikke så meget – jeg er ikke så nervøs for vandskader: 51 (5 %)
Nej, slet ikke – vandskader bekymrer mig ikke: 30 (3 %)
Kun hvis huset ligger meget lavt eller på anden måde er udsat: 328 (32 %)
Andet/ved ikke: 6 (1 %)

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen