Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Historien om ejendomsinvestor Michael Kaa Andersen

Node Image Upload michael-kaa-andersen

Michael Kaa Andersen (født d. 6. januar 1957), er en af Danmarks mest idérige aktører på ejendomsmarkedet. Huse, ejendomme samt attraktive beliggenheder har altid været en interesse for ham, og han har gennem hele hans karriere formået at lave en forretning ud af sine interesser.

Michaels uddannelsesmæssige baggrund er en Cand. merc. i finansiering fra Københavns Handelshøjskole. Efter at have arbejdet i den finansielle branche i nogle år, stiftede han i 1987 ejendomsselskabet EjendomsInvest med blot en lille kapital. Den ejendomsportefølje har i dag vokset sig stor, og indeholder blandt andet en række attraktive ejendomme på Strøget i København.

Derudover er han stifter og ejer af Proark-koncernen, som har ekspertise i kapitalforvaltning, herunder selskabs- og ejendomsadministration samt fondsadministration. Proark har tidligere investeret i erhvervelsen af 35 % af Bella Centeret i København, en andel i Galleri Veggerby samt opstarten af Forlaget Deluxe der udgiver magasinet Bolig Eksklusiv og bilmagasinet Autobild. I dag indeholder Proark fortsat EjendomsInvest, en virksomhed med ejendomsforvaltning samt et fokus på hoteller i Danmark såvel som udlandet.

Michael Kaa Andersen startede hele sin karriere fra bunden og betragter selv hans succes som en blanding af flid, købmandskab, troværdighed samt held. Han har aldrig været bange for at ansætte folk, som var dygtigere end ham selv. Denne evne og mod til at omgive sig med professionelle og effektive mennesker og give dem råderum er en del af det fundament, som man skal have for at nå langt på et barskt og hårdt marked.

Læs mere om Michael på LinkedIn.

I dag har Michael to voksne børn, og han plejer fortsat hans venskab med gamle gymnasievenner samt hans kortklub, som han snart har været sammen med i mere end 35 år. Proark-koncernen udbyder i dag ikke nye projekter, men de koncentrerer sig om at skabe mest værdi for de kunder, hvor de stadig administrerer. Der påtænkes dog i fremtiden, at der i 2017 og 2018 skal bygges nye boliger, primært i Jylland.

EjendomsInvest
Med 30 års erfaring med ejendoms- og selskabsadministration samt ejendomsudvikling og finansiel optimering, mestrer EjendomsInvest alle aspekter inden for fast ejendom og, på vegne af deres investorer, fungerer de som ledelse i kommanditselskaber og en række forskellige fonde.

EjendomsInvest blev stiftet i 1987 og startede den grundlæggende idé om, at samarbejdet mellem flere investorer, for eksempel kommandit- eller aktieselskaber - giver en mulighed for at være medejer af nogle større ejendomme med en bedre beliggenhed, samt solide lejere og på den måde en større driftssikkerhed.

Virksomheden har i alle år været rigtig bevidste om, at deres kunders tillid var afhængig af deres evne til at kunne udvælge de rigtige ejendomme og efterfølgende administrere disse bedst muligt. Dertil optimere driften og sikre, at der skabes den bedst mulige investering for deres investorer på et langsigtet plan.

Administration
For at kunne opnå de bedst mulige finansielle resultater, stiller EjendomsInvest op med eksperter, som skal overvåge og varetage aspekterne bag din ejendom. De komplikationer og udfordringer, som den globale verdens økonomi stiller med, kan de ikke ændre, men de kan sikre dig et projekt, der vil klare sig på den bedste mulige måde, under de omstændigheder, som den nuværende økonomiske situation gør muligt.

Der er potentiale i næsten alle ejendomme, og EjendomsInvests medarbejdere har ekspertise i at kunne finde den potentiale. Dernæst gøre en aktiv indsats for at kunne forbedre det endelige økonomiske afkast, om det så er i forhold til lejeren, udviklingen af ejendommen eller om det er en optimering af finansielle aspekter.

Du vil løbende blive opdateret med information om din situation samt indkaldes til møder og generalforsamlinger. Dette vil blive styret at en fast Key Account Manager, som EjendomsInvest stiller dig til rådighed samt en controller, en finansieringskonsulent og en ejendomsadministrator. Du vil hele tiden kunne holde øje med opdateret materiale på deres online investorportal.

Du bliver sikret for, at alle grundlæggende ydelser som er medført din ejendom, via en administrationsaftale. Du kan dog tilkøbe dig ekstra ydelser, som vil optimere driften i din ejendom yderligere, og som alle har det ene formål at tjene sig selv flere gange i dit selskab.

Selskabsadministration
EjendomsInvest står for controlling og bogholderi af dit selskab, men samtidig også indgår i de aftaler med revisoren, advokaten mv., der er essentielle for, at dit selskab kan fungere. De fungerer derudover også som et sekretariat for din bestyrelse, og vil derigennem indkalde til møder, generalforsamlinger og skrive referaterne derfra.

De bliver på den måde et bindeled mellem dig, medinvestorer samt alle andre parter af selskabet.

Ejendomsadministration
EjendomsInvest fungerer som opsynshavende for din ejendom og sørger for, at den altid er i en god stand. De står for opkrævningen af huslejen samt betaling af terminer og andre mulige udgifter.

De sørger for administrationen af lejereguleringer og henvendelser fra lejer (huslejeopkrævning, varme- samt driftsregnskaber, opsigelser og andet i forhold til lejerne). EjendomsInvest sørger dertil også for, at forsikringsforholdene til ejendommen er godkendte, og de laver en revideret årlig forretningsplan.

Ejendomsudvikling og finansiering
EjendomsInvest stiller erfarne medarbejdere sammen med eksterne parter til rådighed for at aftale udviklingen af din ejendom, og de har en tæt kontakt til banker i Danmark såvel som udlandet og er specialister i finansielle omlægninger, rentetilpasning  og sikringen af valutarisici og renterisici.

Investering
EjendomsInvest har på baggrund af ønsker fra investorer introduceret en helt ny organiseret handelsplan for brugte anparter. Investorer i tidligere projekter har valgt mellem at fortsætte driften af deres selskab, eller at sælge ejendommen for selskabet. Det er nemlig også en mulighed for investoren at sælge deres anparter.

I en længere årrække har EjendomsInvest været medvirket til at prisfastsætte deres anparter, og sikret sig, at det praktiske arbejde med overdragelsen af anparter er blevet gennemført.

Der er en stigende efterspørgsel af brugte anparter, men der optræder dog en større forskel mellem køber og sælgers forventninger til prissætningen. Med den nye handelsplan er ønsket, at der er en fair pris for både sælger og køber. EjendomsInvest ønsker dertil også, at de er medvirkende i at skabe likvide anparter samt at sikre, investorerne kan sælge deres anparter under en retfærdig markedspris.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen