Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Her er vinderne på boligmarkedet

Node Image Upload skaleret_dsc_3377

En opgørelse over hussalget i de seneste 25 år viser, at der er store forskelle på, i hvilke kommuner den årlige fortjeneste har været størst for dem, der solgte i 2016. I top 10 finder vi både Lolland, Rødovre og Samsø, viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

Det har klirret i kassen hos en stor del af de danskere, der solgte hus i løbet af sidste år. Det gælder helt konkret i fire ud af fem handler. I visse kommuner i og omkring hovedstaden er andelen af salg med fortjeneste næsten oppe og ramme 100 procent, og ser man på, hvor i landet, den årlige gevinst har været størst, skal vi blandt andet til København, Lolland og Samsø.

Mens hussælgerne i Københavns Kommune ligger i spidsen med en gennemsnitlig årlig fortjeneste på 7,9 procent af prisen, er der skam også overraskelser i top 10.

Nummer fem på listen er Lolland Kommune, hvor der i over halvdelen af hushandlerne har været en gennemsnitlig fortjeneste på 7,3 procent hvert år. Det viser en opgørelse over huse, der er købt inden for de seneste 25 år og solgt igen i løbet af 2016. Tallene stammer fra Boligsiden.dk.

Nye kommuner i toppen
Med i toppen er også Samsø, hvor knap tre ud af fire handler var med profit. De begunstigede samsinger har i gennemsnit tjent 45.000 kroner om året på deres huse.

”Når vi taler om fortjeneste, er det typisk kommunerne i og omkring hovedstaden, der pryder toplisterne. Det interessante ved opgørelsen er, at vi ser kommuner som netop Samsø og Lolland klare sig rigtig godt. Det samme gælder Langeland, Aalborg og Fredericia, der alle er med i top 20,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Årsagen til, at nogle af yderkommunerne placerer sig i toppen er, at prisniveauet i de pågældende områder er relativt lave. Det betyder, at der ikke skal nær så meget til for, at vi ser en procentmæssig høj værdistigning. Det gør dog ikke stigningen mindre værd, men vidner om et boligmarked i vækst.”

En halv million om året
Ser man på, hvor gevinsten har været størst i kroner og ører, er der særligt én kommune, der stikker ud. Husejerne i Frederiksberg Kommune har indkasseret en gennemsnitlig fortjeneste på 479.363 kroner hvert eneste år.

Gevinsten er markant højere her end i resten af landet. Der er en forskel på henholdsvis 70.000 kroner og 200.000 kroner ned de næste på listen, Gentofte og Københavns Kommune. Og vi skal endnu længere ned ad ranglisten, før vi finder en kommune uden for Sjælland. Aarhus er som den eneste med i top 20.

”Den øvre del af listen rummer de klassiske velhaverkommuner nord for København. Men bevæger vi os lidt længere ned af listen, finder vi kommuner som Hvidovre, Rødovre, Glostrup og Brøndby, der har oplevet et markant popularitetsløft i løbet af de seneste 10 år. Den korte afstand ind til centrum i kombination med mere attraktive boligpriser end i byen er den primære motor i de markante prisstigninger,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Selvom den procentvise gevinst er cirka den samme på Frederiksberg og i Lolland Kommune, hvor hussælgerne har hentet 35.240 kroner om året, er den kontante fortjenesten altså 10 gange større i den lille kommune i hovedstaden.

Top 20:
Her har husejerne oplevet den største procentvise gevinst pr. år

  1. Københavns Kommune 7,9 %
  2. Herlev Kommune 7,7 %
  3. Frederiksberg Kommune 7,4 %
  4. Rødovre Kommune 7,4 %
  5. Lolland Kommune 7,3 %
  6. Hvidovre Kommune 7,3 %
  7. Gentofte Kommune 7,2 %
  8. Gladsaxe Kommune 7,1 %
  9. Tårnby Kommune 7 %
  10. Samsø Kommune 6,8 %

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen