Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Her er huspriserne højere end før finanskrisen

Node Image Upload _n0a9831

Der står 14 byer på listen over kommuner, hvor huspriserne i juni var over niveauet fra før finanskrisen. Det viser en undersøgelse udarbejdet af Boligsiden.dk.

Boligpriserne er de seneste år steget med stor hast, og derfor spørger vi ofte os selv, om prisniveauet snart har nået et leje, der matcher niveauet fra før finanskrisen. Der er ikke noget entydigt svar på spørgsmålet, for det er forskelligt fra kommune til kommune, hvornår priserne toppede.

For at finde ud af, hvorvidt boligpriserne nu er i nærheden af de gode tider fra før, boligboblen bristede, har Boligsiden.dk undersøgt boligpriserne i hver enkelt kommune i perioden 2005 til 2011 for at finde ud af, hvornår priserne toppede. De priser har vi sammenlignet med aktuelle priser fra Boligsidens Markedsindeks i juni. Sammenligningen viser, at det fortsat er meget få kommuner, der er kommet over på den anden side.

”14 kommuner har rundet toppen fra før finanskrisen. Det er typisk kommuner med landets største byer. Derudover er det kommuner nord for og rundt om København, og så stikker Billund, Skanderborg og Jammerbugt ud, men her er der så nogle andre ting på spil. Billund har erhverv og arbejdspladser, mens Skanderborg og Jammerbugt er kendte for natur, og som i øvrigt ligger tæt på henholdsvis Aarhus og Aalborg,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

84 kommuner er stadig bagefter
Mens 14 kommuner altså nu kan bygge ovenpå priserne fra de gode tider, så er der fortsat 84 kommuner, der endnu ikke er nået dertil. For nogle kommuner vil det ikke ske lige foreløbig.

”Det er interessant at lave den her sammenligning for at se niveauet nu i forhold til de gode tider, men det er ikke noget, der er afgørende i sig selv at stræbe efter. Det afgørende er, at der er balance mellem pris og efterspørgsel, så markedet ikke pludselig går i stå, som vi så dengang omkring 2007,” siger Birgit Daetz.

Hun pointerer desuden, at det er forskelligt fra kommune til kommune, hvornår boligpriserne toppede, og når man taler om tiden før finanskrisen, taler man typisk ikke bare om 2007 og 2008, men om en længere årrække.

”I flere egne af Danmark kom pristoppen med forsinkelse, og ser vi på de 14 kommuner, kan vi se, at priserne i for eksempel Aalborg først toppede i 2011. Derfor er der også stor forskel på, hvor tæt på eller langtfra de enkelte kommuner er fra niveauet dengang, og der er også stor forskel på prisudsvinget, der er klart størst i og omkring København, hvor priserne er faldet og steget mere end i provinsen.”

Flere kommuner er tæt på grænsen
Fortsætter prisstigningerne med samme hast, som vi har set de seneste år, så vil flere kommuner den kommende tid støde til de 14 kommuner på den anden side. Dem der er tættest på lige nu er Gladsaxe, Furesø, Silkeborg, Hjørring og Morsø kommuner, der alle er under 300 kroner per kvadratmeter fra at runde den magiske grænse.

”Det passer meget godt med billedet af, at kommunerne omkring København er langt fremme, og at Silkeborg er én af de næste store byer, der kan afblæse finanskrisesnakken. Og så er de nord- og vestjyske kommuner nogle af de næste, der ser ud til at toppe niveauet fra dengang.”

De 14 kommuner hvor huspriserne er højere end før finanskrisen: København, Gentofte, Aalborg, Lyngby-Taarbæk, Aarhus, Tårnby, Skanderborg, Rødovre, Billund, Jammerbugt, Esbjerg, Odense, Herning og Hvidovre.

Kontaktperson: Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk.
Se hvordan vi har gjort og gå på opdagelse i tallene for de 14 kommuner på Boligsiden.dk.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen