Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Hemmelighederne bag den succesfulde leder - nu afsløret

Node Image Upload businessmen-42691_640_2

Hvad kendetegner den succesfulde leder? Typisk når man tænker på en god leder, er det egenskaber som talegaver, karisma og en selvsikker fremtoning, man forestiller sig. Alle sammen egenskaber de største, historiske ledere har besiddet. I et moderne samfund, hvor kravene er høje og udfordringerne mange og ikke mindst mangfoldige, er det dog sjældent de vigtigste.

På baggrund af en omfattende undersøgelse af 22 særligt udvalgte ledere, er det blevet vurderet til, at det derimod er det relationelle og de digitale kompetencer, der er de mest afgørende for succes. I forlængelse af undersøgelsen blev der identificeret en håndfuld afgørende kompetencer. I det der følger, bliver disse vendt og diskuteret.

Individuel indlevelse

  • Lederen har blik for det enkelte individ, har empati og behandler alle med samme respekt.

Som leder kræver det en stor portion overskud og menneskeligt nærvær at agere respektfuldt over for alle mennesker. Det er en stor disciplin at give professionelle og til tider betændte relationer et personligt præg uden at træde ud af den mere myndige lederrolle – eller krydse den andens personlige sfære.

Ledere, der udøver denne kompetence fremragende forstår, at andre individer ikke bare er arbejdskraft, men er mennesker i kød og blod, der har deres egen personlige historie, behov, interesser – og ikke mindst problemer.

En sådan leder forstår at reagere på det, hvis en medarbejder giver signal om at have det dårligt. Uden at træde for langt ind på medarbejderens territorium, tilbyder lederen at hjælpe, eller giver medarbejderen fri til selv at finde hjælp. Det kan være, der er behov for kognitiv terapi, hvorfor lederen giver plads til at realisere dette.

At hjælpe i en sådan ellers tilspidset situation skaber fortrolighed, medarbejderen og lederen imellem, og vil i mange tilfælde føre til et endnu mere produktivt og effektivt samarbejde.

Digital forståelse

  • Vi befinder os midt i en rivende digital transformation. Den fremragende leder forstår dette, og tilegner sig digitale kompetencer med henblik på at formalisere de digitale strategier.

I 2016 var det kun 29 procent af ledelsen i store danske virksomheder, der havde omfattende tidsvarende digitale kompetencer.

Når ledelsen ikke besidder disse kompetencer, har det været op til kompetente medarbejdere at gribe den digitale byrde. Som konsekvens har det, grundet blandt andet dårlig kommunikation, sænket produktiviteten hos den enkelte og som helhed i de forskellige afdelinger.

Den fremragende leder formår at centralisere den digitale styring og kommunikere strategierne nedad gennem organisationsstrukturen, så de forskellige afdelinger har de bedste forudsætninger for at eksekvere på dem.

En god kommunikation skal særligt rettes mod IT-afdelingen, så de teknologiske processer kan opsættes og justeres. Det gælder de forskellige styreprogrammer og den bagvedliggende sikkerhed. Den digitale udvikling kan vise sig at være en ’blessing in disguise’, hvis man ikke har implementeret en sikker backup på alle virksomhedens dokumenter og et godt antivirusprogram.

Besidder et strategisk zoom

  • Lederen formår ubesværet at skifte mellem makro- og mikroperspektiv og sætter det i "relief" til fremtidige udfordringer.

Den fremragende leder kan se det store i det små. Det vil mere konkret sige at etablere koblinger mellem virksomhedens overordnede vision og medarbejdernes daglige udfordringer. Lederen forstår at være pragmatisk på de rigtige tidspunkter og afprøver og implementerer nye, innovative processer og teknologier.

Hvis denne leder eksempelvis har erfaret, at medarbejderne oplever den velkendte eftermiddags ineffektivitet, vil der hurtigt foretages nogle foranstaltninger vedrørende krop og sundhed for at imødekomme disse udfordringer. I denne forbindelse zoomer lederen ind på et givent element i mikroperspektiv for at forbedre afkastet i det store billede.

Med andre ord vil det sige, at lederen løbende reflekterer over forskellige strategiske scenarier, og bruger disse refleksioner proaktivt i kompetenceudvikling og arbejdsgange.

 

 

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen