Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Hæfter man for afdødes gæld?

Node Image Upload boligadvokat

Du kan komme til at hæfte for afdødes gæld, hvis ikke du/I ikke passer på. Det er imidlertid ikke sædvanligt, og hvis du er bange for at komme til at hæfte for afdødes gæld, så bør du undgå at skifte privat.

Uskiftet bo og ægtefællers gæld:
Vælger man at sidde i uskiftet bo overtager man samtidig samtlige af afdødes gældsposter. Derfor skal man tænke sig godt om inden, at man vælger at sidde i uskiftet bo.

Du hæfter som udgangspunkt ikke for din ægtefælles gæld. Har din ægtefælle imidlertid en stor gæld, så kan du ende med at skulle aflevere op til halvdelen af din formue til din afdøde ægtefælles kreditorer. I kan lave særeje og dermed undgå en sådan situation. Tag en snak med en bobestyrer advokat hvis I ønsker at undgå sådan en situation.

Privat skifte:
Hvis man vælger at skifte privat, så skal man også være særligt opmærksom. Hvis det viser sig, at den afdødes gældsposter overstiger dennes formue, så kan man komme til at hæfte for afdødes gæld, hvis man allerede er begyndt at dele boet før, at man kender alle gældsposter.

Er I endnu ikke begyndt at dele afdødes aktiver, så har I altid mulighed for at træde tilbage fra at skifte privat og i stedet lade boet blive behandlet som et bobestyrerbo. I et bobestyrerbo hæfter arvinger ikke for den afdødes gæld.

Boudlæg:
Ved boudlæg hæfter modtageren af boudlægget ikke for den afdødes gæld, da gælden bortfalder. Begravelsesudgifter, som er bestilt af pårørende, skal betales fx af de midler der er i boet. Overstiger udgifterne til begravelsen boets midler, så må den pårørende, der har bestilt begravelsen betale. Alternativt er det muligt at søge begravelseshjælp.

Proklama:
I dag udstedes der som udgangspunkt proklama i Statstidende, hvor alle kreditorer skal anmelde deres krav inden for en 8 ugers frist. Hvis de forsømmer at anmelde deres krav, så fortaber de deres mulighed for at få deres tilgodehavende dækket af dødsboet. På denne måde er det muligt at få et overblik over den afdødes formueforhold.

Du kan læse mere om hvad en bobestyrer kan hjælpe med her.  

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen