Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Forsikringsselskab advarer mod farlig mobilvane

Node Image Upload mobilopladning

Heller ikke når vi sover, viger danskerne fra mobiltelefonen. En ny undersøgelse viser, at næsten 9/10 danskere altid eller nogle gange har mobiltelefonen med i soveværelset om natten. Og det er ikke kun på natbordet, mobiltelefonen ligger fremme. Ifølge undersøgelsen, der er foretaget If Skadeforsikring, sover hver 7. dansker over 18 år med mobiltelefonen i sengen.

Det kan indebære en stor risiko, eftersom batteriet kan blive overophedet og bryde i brand. Det er en udvikling man ifølge If bør passe på, og forsikringsselskabet ønsker at gøre opmærksom på risikoen ved at lade mobiltelefonen op i sengen, mens man sover.

»En overophedet mobiltelefon kan sætte ild til letantændelige materialer som lagenet eller gardinerne i soveværelset, hvorved der er risiko for, at en brand breder sig og situationen bliver livsfarlig,« siger Birgitte Ringbæk, presseansvarlig hos If.

Det er både de 18-29 årige og ældre på 60-80 år, som trækker gennemsnittet op på næsten 15% som svarer, at de ”altid” har mobiltelefonen liggende i sengen. Medtages svargruppen der ”nogle gange” sover med mobiltelefonen i sengen, er det hos de 18-29 årige hele 53%.

If har eksempler på mobiltelefoner fra forskellige producenter, der er blevet overophedet og brudt i brand under opladning.

»Vi får ind imellem anmeldelser om mobiltelefoner, hvor batteriet er brudt i brand under opladning. Det er både sket i biler og i hjemmet. Heldigvis er ingen af vores kunder kommet alvorlig til skade ved disse episoder, men man bliver nødt til at forholde sig til, at det er situationer, som kan udvikle sig meget alvorligt,« siger Birgitte Ringbæk.

I Danmark har de berørte If-kunder samstemmende fortalt, at det kun var fordi de var i nærheden, at det ikke gik helt galt. I søsterselskabet i Sverige oplevede en kunde, at hendes lejlighed udbrændte, da en iPod gik i brand under opladning.

Har erstattet vækkeuret
70% af danskerne bruger dagligt mobiltelefonen som vækkeur. Blandt de 18-45 årige er det hele 85%. Kun 7% af alle aldersgrupper bruger ikke mobiltelefonen som vækkeur.

Det er blevet så udbredt at bruge mobiltelefonen som vækkeur, at der nok ikke sker et comeback for det traditionelle vækkeur. Vores anbefaling er, at man forsøger at ændre på sine oplader-vaner og får ladt telefonen op i aftenens løb, så den kan ligge uden tilsluttet opladerkabel, når man sover, på et ikke-brandbart underlag.

Råd til opladning af mobilen
Gør det til en vane at lade mobiltelefonen op under opsyn om aftenen, så den kan ligge uden oplader om natten. Er det nødvendigt at oplade i løbet af natten, anbefaler If:

  • Tænk over, hvilket underlag du ligger telefonen på under opladning. Telefonen kan udvikle en enorm varme, som kan antænde materialer i nærheden. Den bør ligge på ikke-brandbart underlag.
  • Husk røgalarm i det rum, hvor telefonen oplades. Generelt bør mobiler ikke oplades i soveværelset, da der også kan udvikles giftige gasser, hvis den skulle bryde i brand.
  • Brug helst originale opladere. Skal der bruges ekstra ladere, så køb hos en anerkendt forhandler.
  • Husk også at tjekke børnenes opladere for eventuelle defekter. Især hvis laderne altid sidder i stikket på børneværelset.

Note: Undersøgelsen er foretaget blandt 1.000 tilfældige danskere over 18 år, af Opeepl den 29. marts 2017. Andelen af svar fra det enkelte segment af respondenter i undersøgelsen stemmer overens med procentdelen af det pågældende segment i den danske befolkning.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen