Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Flere unge vælger fjernstudier

Node Image Upload fjernuddannelse

En stigning i antallet af studerende, som vælger en uddannelse baseret på fjernstudier, er en udvikling, som bør overvejes, når man tænker på Danmarks økonomiske fremtid. Fjernundervisningen giver større fleksibilitet og mulighed for sideløbende at starte sin egen virksomhed, have fuldtidsjob eller dyrke en fritidsinteresse, men fjernstudier kan også få sårbare unge i gang – og det booster økonomien.

 

Internet og online undervisning

I takt med udviklingen af internettet, er efterspørgslen og udbuddet af fjernstudier steget, og kigger man bl.a. på landets VUC-centre, er der oplevet en stor stigning i antallet af elever, som ønsker at tage uddannelser og enkeltfag som fjernstudier og også en stigning i antallet af elever, som består på denne måde. Udviklingen af online undervisning betyder, at kvaliteten af en uddannelse som fjernstudier i højere grad lever op til de samme standarder som en almindelig uddannelse – og derfor bliver fjernstudierne mere og mere relevante for fremtidens unge.

 

Til gavn for erhvervsaktive

At tage en uddannelse baseret på fjernstudier kan bl.a. være til gavn for unge erhvervsaktive, som ønsker at tage en ungdomsuddannelse, men som f.eks. har fuldtidsarbejde ved siden af eller ønsker at starte egen virksomhed. Samtidig tilbydes flere videregående og efteruddannelser også som fjernstudier, og det giver selv den hårdtarbejdende familiefar mulighed for uddannelse. Fjernstudierne kan altså være med til at booste økonomien, når der gives mulighed for både at være under uddannelse og samtidig have et arbejde, som bidrager til samfundets produktion og BNP.

Du kan læse mere om at have børn på SU ved at klikke her.

At føle sig en del af samfundet

Fjernstudierne er til gengæld også til stor glæde for sårbare unge, som f.eks. på baggrund af en angsttilstand ikke er i stand til at tage en uddannelse på almindelig vis. På den måde kan fjernstudier være et hjælpemiddel til at få en større del af den unge befolkning under uddannelse. I stedet for at føle sig fortabt og ubrugelig, giver fjernstudierne unge med psykiske problemer mulighed for at føle sig som bidragsgivere og som en del af det velfungerende erhvervsliv.

 

Et arbejde mod økonomisk vækst

Det kan altså vise sig i fremtiden at være en god beslutning for mange unge at vælge en fjernuddannelse, men selvom uddannelserne er præget af både økonomiske fordele og fleksibilitet, danner fjernstudier ikke det velkendte studiemiljø, som ellers er at finde på andre almene uddannelser. En stigning i antallet af elever på fjernstudier er altså et ryk mod økonomisk vækst med uddannelse, men det er samtidig et tegn på en nedprioritering af socialitet. Du kan læse mere om fjernstudier og hvordan reglerne er i følgende artikel fra BedreStudieliv.dk .

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen