Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Flere forskellige brancher vækster på nettet

Node Image Upload pexels-photo_7

Nethandlen har længe været i vækst. Væksten fortsætter imidlertid kraftigt inden for bestemte varegrupper – de varer vi længe har købt på nettet, såsom flybilletter, elektronik og hobbyartikler. Men online handel vækster nu også inden for andre brancher, som fx gaveartikler, tøj og dagligvarer, som danskerne i stigende grad køber på nettet. Dette skyldes flere forskellige aspekter af danskernes vaner i dag.

Massiv vækst for den danske e-handel
Siden 2008 har den danske e-handel vækstet enormt. Danskerne køber mere og mere ind på nettet, som udfordrer nogle af de fysiske butikker. Samtidig kommer der flere og flere online-butikker, som giver et kæmpe udvalg af varer, som danskerne kan sidde og købe hjemmefra.

Den kæmpe udvikling i e-handel skyldes blandt andet, at de fleste danskere i dag ejer en smartphone og en computer. Teknologiens udvikling har meget at sige omkring den stigende online handel. Når vi i stigende grad bruger vores smartphone, bliver det mere oplagt at købe ind via vores smartphone – det er nemt og hurtigt, og vi er samtidig vant til at gøre alt andet via vores mobil. Danskere læser fx i stigende grad nyheder på mobilen og forskellige guides til mode og hvilke produkter der er populære lige nu.

Det er især flybilletter og hoteller, der har mærket væksten de seneste år. Det har i mange år været populært at købe flybilletter og rejsepakker online, men ligesom den generelle e-handel har der også været en stor vækst her. Danskere foretrækker at købe deres rejser online, fordi det er nemt, at kunne sidde hjemme og planlægge rejsen. Samtidig giver det en mulighed for at sidde og sammenligne flere forskellige udbyders priser på lignende rejser.

Sammen med flybilletter har der også været en stor vækst i, hvor mange danskere der køber deres elektronik online. Det har længe været almindeligt at købe en ny computer eller et nyt fjernsyn online. Ligesom med rejserne, er det nemt at sidde og sammenligne online, og derfor er der mange der foretrækker at købe deres nye elektronik online.

Flere forskellige brancher vækster online
Men andre brancher end rejser og elektronik, er ved at komme med på vognen med e-handel. Der sker en stigning, inden for hvor mange danskere der køber deres gaver online. Det er nemt at finde gaver online, da du hurtigt kan søge efter hvad personen, der skal købes gave til ønsker sig. Mange online butikker har også set den stigning, og tilbyder at pakke varerne ind, når du køber det online, hvis det er til gave.

De sidste år har der også være en stor stigning i køb af gavekort online. På samme måde, som de andre gaver, er det nemt og hurtigt at finde et gavekort online.

En anden branche, hvor der sker en stigning af indkøb er dagligvarebranchen. Der er sket en stigning inden for hvor mange der køber dagligvare online, blandt andet på nemlig.com eller coop.dk som er nogle af de mest populære webshops med dagligvare.

De fleste danskere foretrækker dog stadig at købe deres dagligvarer i fysiske supermarkeder, men hvis den udvikling der sker lige nu fortsætter, vil også vores dagligvarekøb i stigende grad blive flyttet online.

Nethandel samler det hele et sted
Grunden til, at mange danskere godt kan lide at købe ind online, er at e-handel samler alle indkøbene et sted. Du behøver ikke at gå fra butik til butik – men kan i stedet gå fra hjemmeside til hjemmeside, som er noget hurtigere. Du kan finde alt det du skal bruge online uden problemer, og det kan vi danskere godt lide.

Skal du fx holde en fest, kan du klare alle indkøbene hjemmefra, lige fra festkjoler til dekorationerne, der skal skabe feststemningen. Samtidig kan du også bestille maden online eller ligefrem leje en kok, der kommer ud og laver maden, der hvor du holder festen.

Du kan altså finde alt det du skal bruge ved at købe ind på nettet, som også er en af grundene til at butikkerne sælger flere og flere af deres varer online.

For mange danskere, er det også et spørgsmål om tid, når de vælger at købe ind online. Det er hurtigere at finde de varer, man skal bruge, når man søger online, end det er ved at gå rundt i en butik og lede.

Samtidig er der også mulighed for, på nogle webshops, at få rådgivning når du shopper. Der sidder ofte medarbejdere klar til at chatte med dig, så du kan få den samme rådgivning, som hvis du var mødt op i en fysisk butik.

Der bliver stadig solgt flest rejser
Selvom der sker en stor udvikling inden for handel af tøj, dagligvarer og gaver online, bliver der stadig solgt flest rejser og flybilletter online. Der er stadig et stykke op, før dagligvarer bliver lige så populært som flybilletterne, når det gælder online handel. Men der er ingen tvivl om, at den udvikling der er i gang lige nu, vil fortsætte og at e-handelen derfor vil fortsætte med at stige.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen