Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Ekspertens 4 grunde: Derfor skal smart energistyring på ledelsens agenda

Topbillede

Det er dyrt, ineffektivt og skadeligt for miljøet, når varme- køle- og el-systemerne på kontoret eller fabrikken, ikke taler sammen. Her får du 4 afgørende grunde til, hvorfor du som leder bør indtænke intelligent energistyring, når du fremtidssikrer forretningen.

Kontorbygninger og andre store bygninger er blandt de største energislugere i verden. Ifølge Energistyrelsen, bruges 30-40 procent af den danske energi på varme, køling og el i bygninger. Samtidig er bygningerne ansvarlige for cirka 40 procent af den samlede CO2-udledning i verden.

”I dag findes der i langt de fleste virksomheder flere forskellige systemer til styring af varme, køling og el, som ikke kan tale sammen – og det er hverken godt for forbruget eller miljøet,” fastslår energistyringsekspert Michael Thode fra Schneider Electric.

Men, der er håb forude. Nutidens intelligente energisystemer sammenkobler alle relevante dele, så de er integrerede, dvs. de kan ’læse og forstå’ hinandens data. Det kaldes også IoT (internet of things) eller IIoT (industrial internet of things). Systemerne vil automatisk monitorere og analysere forbruget i realtid. På den måde indsamler virksomheden data, som er nødvendige for, at de kan nedbringe forbruget.

Her får du fire gode grunde til, hvorfor du som leder bør tænke intelligent energistyring ind i forretningen, fra energistyringsekspert Michael Thode:

1. Effektivisering
I kan skære op til 30 procent af energiforbruget ved at skifte til intelligent energistyring. Det skyldes, at virksomheden, med afsæt i valide data, kan beslutte, hvor der skal effektiviseres. Samtidig skal der bruges færre ressourcer på at aflæse forbruget på de enkelte systemer manuelt. Den tid kan fremover bruges på vigtigere opgaver. Med et overblik over forbruget får hver afdeling eksempelvis mulighed for at spare både tid og penge ved at kunne se og måle data, time for time.

2. Software skåner miljøet
Flere og flere virksomheder sætter mål om at blive helt eller delvis CO2-neutrale. Men mange har svært ved at vælge de rigtige virkemidler. Det viser en undersøgelse fra det Økologiske Råd. Energistyringssoftware kan give virksomhederne den viden, de har brug for til at nedbringe deres CO2-udledning.

3. Minimerer nedetiden
Dårlig spændingskvalitet er et større problem, som kan betyde nedbrud og høje regninger. Det er en udfordring for mange virksomheder, og derfor en vigtig KPI for driftschefer. Moderne energistyringskomponenter, som fx maksimalafbryderen Masterpact MTZ fra Schneider Electric, kan registrere spændingskvaliteten og dermed mindske risikoen for nedbrud og unødig slitage.

4. I er fremtidssikret
Opdatering og fremtidssikring er ikke ensbetydende med indkøb af ny hardware. Moderne power management-systemer opdateres løbende, så de altid er ajour med softwarepakkerne – fx med EcoStruxure Power, der sørger for en fuld integration på tværs af systemerne. I er også fremtidssikret i den forstand, at I undgår, at el-forbruget stiger til det dobbelte frem mod 2040. Det er prognosen, hvis virksomheden fortsætter som nu.

Kontakt os og hør mere om de mange fordele, du har med energistyring på telefon 88 30 20 00.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen