Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Efter eksplosiv prisstigning er boligmarkedet igen stabilt

Topbillede

BOLIGSIDENS MARKEDSINDEKS FOR NOVEMBER 2016:

Boligpriserne har fundet et stabilt leje, og særligt i hovedstaden ser de tidligere prisstigninger ud til at flade ud. Til gengæld er kvadratmeterprisen lige nu på det højeste niveau i fem år på hele Sjælland. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Både sælgere og købere har længe været vant til et marked, hvor boligpriserne generelt har været opadgående. Men markedet ser nu ud til at have stabiliseret sig med en stigning på blot 0,1 procent på villaer og rækkehuse og 0,2 procent på ejerlejligheder fra oktober til november.

Særligt handler af ejerlejligheder i hovedstaden har været gunstige for sælger, og det er da også her, der ses den største prisstigning siden samme periode sidste år. Stigningen siden sidste år er på hele 9,5 procent, hvilket svarer til en stigning på 222.910 kr. for en gennemsnitlig lejlighed på 80 kvm. i Region Hovedstaden.

”De stabile priser er en positiv udvikling efter en periode med eksplosive prisstigninger på særligt ejerlejligheder i hovedstaden. Det ser ud til, at vi er godt på vej mod at regulere os ud af risikoen for en boligboble med sidste års tiltag om, at køber selv skal kunne lægge fem procent af købsprisen kontant,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Øget nedslag i prisen
Samtidig med en mere stabil priskurve, der er typisk for årstiden, viser tal fra Boligsiden, at der generelt bliver givet et større nedslag i prisen ved handler af både villaer, rækkehuse og ejerlejligheder. Ved ejerlejligheder ligger afslaget 5,5 procent højere på landsplan end i oktober måned, og for villaer og rækkehuse ligger afslaget på landsplan 3 procent højere end i oktober måned.

Den største stigning i nedslag på villaer og rækkehuse skal findes i Region Sjælland, hvor nedslaget er 9 procent højere, og ved ejerlejligheder i Region Syddanmark, hvor det er 10 procent højere end i den foregående måned. Nedslaget på ejerlejligheder er dog faldet hele 20 procent i Region Syddanmark i forhold til november 2015.

”De øgede nedslag i prisen kan ses som et udtryk for, at boligsælgerne skal vænne sig til, at salgspriserne ikke længere konsekvent stiger. At vi samtidig befinder os i lavsæsonen for bolighandler, er også en del af forklaringen,” siger Birgit Daetz.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk.
Læs også mere på boligsiden.dk

Boligsidens Markedsindeks: Øvrige nøgletal

Salgspriser

  • Priserne ligger stabilt, men er svagt stigende: 0,1 pct. stigning på villaer og rækkehuse i hele landet. For ejerlejligheder ligger stigningen på 0,2 pct.
  • På hele Sjælland er prisniveauet på villaer og rækkehuse dog rekordhøjt med priser, der ikke er set højere de sidste fem år. I Region Hovedstaden er kvadratmeterprisen oppe på 23.323 kr., mens den ligger på 11.133 kr. i Region Sjælland.
  • Særligt i Region Sjælland skal det ses som en positiv udvikling, da området tidligere har haft det svært med lange salgstider.

Salgstid

  • Salgstiden for villaer og rækkehuse ligger stabilt, men er lige nu rekordlav med kun 174 dage for hele landet. Tiden det tager at sælge sit hus, er faldet med 12 dage siden sidste år.
  • Det største udsving på salgstiden er et fald på næsten 50 procent for ejerlejligheder i Region Nordjylland ift. samme periode sidste år. Det svarer til, at det tager omkring tre måneder mindre at sælge nu.
  • Den korteste salgstid er stadig i Region Hovedstaden, hvor det i gennemsnit tager 66 dage at sælge en ejerlejlighed. Modsat er det sværest at sælge ejerlejlighed i Region Midtjylland, som er den eneste landsdel, hvor salgstiden er steget siden november måned sidste år. Her er salgstiden på ejerlejligheder 142 dage.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen