Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Drikkevandskvaliteten i Danmark er truet

Node Image Upload pc_broendboring

Hver dag bruger vi danskere hver især mange liter rent vand.  Drikkevandet, som vi pumper op fra undergrunden, har ofte erhvervet sig adskillige uønskede følgesvende fra blandt andet landbruget og private hjem, som gemmer sig i undergrunden, og kan udgøre en potentiel fare for dem, som skal drikke vandet. Men hvor sikkert er vores grundvand egentlig, når det kommer til stykket?

En af grunddisciplinerne i folkeskolen og gymnasiet er geografi, hvor man blandt andet lærer om vandkredsløbet. Vandkredsløbet er den cyklus, som vandet gennemgår, fra regnvand til grundvand. Det betyder, at det vand, som vi drikker ikke altid har været grundvand. Vandets fordampning fra havet, fortætning i skyerne og nedbør, er alle dele af den proces som vandet gennemgår, inden at vi får glæde af det som grundvand. Dog har vi, med forbruget af gift- og gødningsstoffer, skabt vores egne problemer, eftersom gift- og gødningsstofferne siver med vandet ned igennem jordlagene uden at blive frasorteret.

Landbruget er ikke den eneste synder
Mange vil nok primært skylde skylden, for grundvandets forurening, på landbrugets brug af pesticider. Og det er sandt, at landbruget bærer en stor det af ansvaret, eftersom de store områder, hvor der anvendes pesticider, har inficeret grundvand. Det forklarer dog ikke forureningen af grundvandet omkring private grunde og langs togskinnerne. Lad os først se på problemet omkring skinnerne:

Langs banelegemerne anvendte man tidligere kemikalier, som Atrazin til at fjerne ukrudt fra skinnerne. Eftersom ukrudt på skinnerne kan have katastrofiske følger, skal de selvfølgelig fjernes. Den mest effektive ukrudtsfjerner, er Atrazin, som er utroligt giftigt. Sammen med regnvandet, trænger Atrazinen ned i undergrunden, og forurener således vores grundvand.

Denne forurening forklarer imidlertid ikke forureningen omkring de private grunde. Forklaringen hertil skal hentes i de privates forbrug af kemikalier i haven. Det er et stigende problem, at folk bruger ukrudtsfjernere til at holde haven ukrudtsfri. Derfor kan man ikke placere skylden ved pesticiderne i landbruget eller ukrudtsfjerningen ved banelegemerne alene. I stedet er det på tide at indse, at vi alle er skyld i forureningen af grundvandet.

Rent grundvand trods kemikalier
Selvom forureningen er svært at undgå, er det stadig muligt at finde rent grundvand. PC Brøndboring er specialister i at finde rene grundvandsreservoirer. Det kræver specialister såsom PC Brøndboring, der har stor viden om geologien, hvis man skal finde de rette vandlommer i undergrunden, da det ikke alene afhænger af vandkvaliteten, hvis man skal have en vellykket vandboring. Det har nemlig også meget at gøre med, jord- og sandlagene, som indkapsler vandet. For eksempel yder en boring mere, hvis filtret, som bliver sat ned, ligger i groft grus eller knust kalk i toppen af kalklagene, som for eksempel i Sønderjylland, hvorimod finere jordlag gør det svært for filtret at arbejde.

Man skal ikke gå til hverdag og være bekymret over vandkvaliteten, eftersom boringerne er udført af professionelle, som ved hvor det endnu er sikkert at bore. Dog er det vigtigt at tænke over, hvad man hælder ud i naturen. Skal man derimod have foretaget en privat brøndboring, er det vigtigt at kontakte professionelle brøndboringsselskaber, så man er sikker på, at der ikke er pesticider eller andre kemikalier i vandet. Du kan læse mere om brøndboring på PC Brøndborings hjemmeside: http://pcdrill.dk/.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen