Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Din næste medarbejder sidder i Litauen

Topbillede

En jobsamtale mellem den erfarne erhvervsmand Per Møller og en 24-årig litauer tilbage i 2015 blev startskuddet på et partnerskab, der i dag servicerer flere end 150 danske virksomheder fra kontoret i Vilnius, hvor flere end 50 medarbejdere har deres daglige gang.

I 2015 søgte den kendte business angel og tidligere topchef for Ernst & Young, Per Møller, en personlig assistent, der kunne besvare e-mails, holde styr på kalenderen, booke fly til forretningsrejser og ordne andre praktiske opgaver. Den dengang 24-årige Andžej Rynkevič fra Litauen søgte jobbet, men til jobsamtalen fandt de to hurtigt ud af, at det var et helt andet eventyr, de skulle ud på. Få uger senere kom Baltic Assist til verden med Andžej Rynkevič som administrerende direktør.

»Der er et enormt behov i Danmark for en stabil leverance af manuelle opgaver, men den arbejdskraft er svær at finde i Danmark, hvor medarbejderne har større fokus på egen udvikling samt at komme på nye, kreative og udfordrende løsninger til forskellige problemstillinger, i stedet for at levere en stabil og ensartet service. Jeg har selv oplevet den stærke østeuropæiske arbejdsmoral igennem mange år, og derfor lå det lige til højrebenet at stifte en virksomhed, der kan tilbyde virtuelle assistenter, regnskabsservice og hjælp til manuelle opgaver for en langt billigere penge end i Danmark«, beretter Per Møller, der er medstifter af Baltic Assist.

Foto: Baltic Assist

Fokuseret outsourcing skaber værdi
Ifølge stifteren kan langt de fleste virksomheder - uanset branche og størrelse - drage stor fordel af at outsource manuelle opgaver, og derfor servicerer Baltic Assist alt fra enkeltmandsvirksomheder til vækstvirksomheder som Lendino og OrderYoYo, ligesom FitnessWorld står på kundelisten.

»Vi har før outsourcet til Indien, men store kulturelle forskelle og svingende kvalitet i leverancer betød, at det ofte var en belastning frem for en aflastning. Med assistenterne i Baltikum har vi oplevet en stabil, taknemmelig og motiveret arbejdskraft til få penge, og så er det en stor fordel, at man nemt kan hoppe på et fly og mødes, hvis det skulle være nødvendigt«, fortæller serieiværksætteren Thor Angelo, der er CEO for OrderYoYo, hvor man har stor glæde af samarbejdet.

Læs mere om Baltic Assist her

27-årig entreprenørs firma i eksplosiv vækst
Den i dag 27-årige direktør fra Litauen er kommet godt fra start med driften og runder nu 50 ansatte. For med en bred, voksende kundebase, er der et konstant behov for at finde nye engagerede medarbejdere.

»Vi har ambitiøse fremtidsplaner, og det går fint i spænd med den voksende efterspørgsel - i januar rundede vi 150 danske kunder. Vi er startet ud med Danmark, men vi er ved at få tag om det norske marked, ligesom vi har fået de første kunder i Sverige og Storbritannien«, fortæller Andžej Rynkevič, administrerende direktør i Baltic Assist, der forventer at være ca. 100 medarbejdere ved udgangen af året.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen