Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Det er blevet markant hurtigere at sælge sit hus i Danmark

Node Image Upload villa_skaleret

Den gennemsnitlige salgstid på et hus i Danmark er faldet to en halv måned på bare fem år. Det er især blevet nemmere at sælge i Vest- og Sydsjælland, hvor Ringsted har oplevet en markant reduktion på hele ni måneder. Det viser nye nøgletal fra Boligsiden.dk.

Ligegyldigt hvor i landet dit hus er beliggende, er det blevet lettere at sælge. Helt nøjagtigt er den gennemsnitlige salgstid på landsplan blevet to en halv måned kortere henover de seneste fem år. Bedst ser det ud i Vest- og Sydsjælland, hvor tre måneder er skåret af salgstiden, viser Boligsidens Markedsindeks for februar 2018.

Helt nøjagtigt er antallet af dage, det tager at finde en køber, reduceret fra 290 til 190 dage. I Østsjælland, der har gennemgået en lignende udvikling, kan sælgerne kappe 70 dage af den gennemsnitlige salgstid. Salgsstatistikken for solgte huse i februar i år viser, at det nu tager 113 dage at sælge et hus i landsdelen, mens salgstiden for fem år siden i samme måned lød på 184 dage. Salgstiden er ligeledes faldet markant i Østjylland og på Bornholm, hvor det nu tager henholdsvis 69 og 64 mindre at sælge en bolig.

”De områder, hvor salgstiden er faldet mest, har det tilfælles, at de ligger i pendlerafstand til de større byer. Det er rigtig nok billigere at købe bolig i yderområderne, men det er ikke kun prisen, der er afgørende for, hvor man bosætter sig. Hverdagen skal hænge sammen, og det betyder, at det skal være overskueligt at komme til og fra arbejde,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Fald i salgstiden på ni måneder
Ringsted placerer sig selv på Danmarkskortet som den kommune, der har den absolut største reduktion i salgstid. For fem år siden skulle de Ringstedske boligejere vente mere end et år på et salg, hvor de nu kan nøjes med tre måneder.

”Et fald på ni måneder er en helt vild udvikling, der direkte kan relateres til de meget høje priser i København, som tvinger køberne til at søge endnu længere uden for Hovedstaden. I den forbindelse er stationsbyerne et oplagt valg, fordi det er nemt for pendlere til København at komme på arbejde. Og når den nye hurtigbane kommer i slutningen af 2018, bliver transporttiden reduceret yderligere. Fremover kommer det til at tage 25 minutter fra Ringsted til København H. På samme tid kommer man ikke langt udenfor København med S-toget,” siger Birgit Daetz.

Det er dog ikke kun Ringsted Kommune, der kan prale af markant hurtigere salgstider. Også i kommunerne Skive, Guldborgsund, Odsherred, Holbæk, Mariagerfjord, Hillerød, Vejen, Rebild og Faxe er det blevet mere end 100 dage hurtigere at sælge sin bolig.

Øvrige nøgletal:

·       Huspriserne viser tegn på fremgang med prisstigninger i samtlige regioner på nær i Region Nordjylland, hvor priserne er faldet 1,2 procent siden januar. Der ses dog en stigning henover det seneste år på 3,1 procent. Regionalt ses den største stigning i Region Sjælland, hvor den lyder på 9 procent. På landsplan er den på 5,8 procent.

·       Også salgsprisen på ejerlejligheder er steget den seneste måned. På landsplan lyder stigningen på 0,7 procent. Størst er stigningen i Region Sjælland, hvor lejlighedspriserne tog et hop på 1,7 procent. I Hovedstaden steg priserne 0,8 procent sidste måned og 10 procent det seneste år. På landsplan lyder den årlige stigning på 8,4 procent.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S. Mobil: 21210284,  e-mail: bcd@boligsiden.dk. Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen