Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Derfor kan ophold på efterskole være en god idé

Node Image Upload hardsyssel_2012_215

Et efterskoleophold kan være en kæmpe gevinst – både for barnet, men i høj grad også for jer som forældre. Selvom det kan være hårdt at sende sit barn af sted på egne ben for første gang, så er der stor sandsynlighed for, at man gør sit barn en stor tjeneste. Men er du som forælder klar til at give slip? Er det et ophold på en efterskole, som dit barn har brug for? Og hvilke fordele er der helt præcist ved at sende sit barn ind i den osteklokke, som en efterskole er? Det får du svaret på i denne artikel.

Hvad får dit barn ud af efterskolen?
Et ophold på en efterskole er en yderst intens oplevelse, der følger et ungt menneske resten af livet. Man glemmer aldrig det år, hvor man for første gang stod på egne ben og pludselig skulle til at tage ansvar – både for sig selv og andre. Et år uden sine forældre, de velkendte omgivelser og den normale vennekreds er et perfekt afsæt til at starte en personlig udvikling, hvor man går fra barn til ung. Det unikke ved en efterskole er, at man oplever op- og nedture med sine kammerater – uden at have sine forældre ved sin side. Det skaber en robusthed, som kan være yderst gavnligt fremadrettet. Det skaber ligeledes stærke venskaber, fordi man går op og ned ad hinanden dag ud og dag ind.  

Hvad får du ud af det?
For forældrene kan der også være stor værdi i at sende barnet på efterskole. Man kender sit barn indgående og ved dermed også, om barnet har behov for luftforandring. En anderledes oplevelse. Har man eksempelvis et barn, der kæmper lidt med generthed eller en snæver vennekreds, kan en efterskole ses som en frisk start, hvor man møder ligesindede med samme interesser. Der kan ske ufatteligt meget på et år, og der er store chancer for, at man som forældre får en mere moden og glad søn eller datter hjem, som er gået fra at være et barn til at blive et ungt menneske. Lige fra starten har man som forældre været vant til at have sit barn tæt på sig hver dag, og tanken om et helt års separation kan virke skræmmende. Men som forældre handler det om at nyde det. Nyde, at ens søn eller datter er i gang med en af de mest betydningsfulde oplevelser i livet hidtil. Men også nyde, at man som mand og kone for en periode kan fokusere på egne interesser uden hele tiden at tage hensyn til andre. Det kan blive et års pusterum, som kan komme både mor og far til gode.  

Find den passende efterskole
Forældrene spiller for det meste en afgørende rolle i forhold til valg af efterskole. Godt nok er det ikke forældrene, der skal på efterskoleophold, men den perfekte skole finder barnet ofte i samarbejde med forældrene, da de ofte fokuserer på forskellige områder. Et godt råd er derfor at rådgive sit barn uden at være bestemmende. Det vigtigste er trods alt, at barnet kan se sig selv på den pågældende efterskole i et helt år. Når den rigtige efterskole skal findes, bør man undersøge mulighederne grundigt. Der findes et hav af efterskoler i Danmark, og hver især har de noget særligt at byde på.

Derfor er det nærmest et must at besøge den interessante skole, så man kan danne sig et billede af omgivelserne, faciliteterne og skolens ansatte. Efterskolerne holder løbende åbent hus, hvor man kan aflægge et visit, tage en snak med personalet og vurdere på mavefornemmelsen, om det er det rigtige sted. Spørg som forældre blandt andet ind til det faglige niveau og skolens værdier, som ikke altid er en afgørende faktor for barnet. Er man forhindret i at besøge skolen under åbent hus, kan man de fleste steder ringe og aftale en personlig tid. Derudover afholdes hvert år Efterskolernes Dag og Efterskolernes Aften, hvor man frit kan vælge, hvilke efterskoler man vil se nærmere på.

Sådan støtter du dit barn
At sende sit barn på efterskole kan være en stor omvæltning for forældrene. Ligesom barnet kan få hjemve, kan forældrene også opleve en længsel efter barnet. Som forældre er det dog vigtigt, at man støtter 100% op om opholdet uden at blande sig alt for meget. Her følger et par gode råd til dig som forælder.

Vær ærlig fra starten. Fortæl skolen, hvis barnet har udfordringer fagligt eller socialt. På den måde får lærerne de bedste forudsætninger for at hjælpe.

Hold fast i beslutningen. Selvom du savner dit barn, er der stor sandsynlighed for, at han eller hun har gang i et fantastisk år.

Lad barnet stå på egen ben. Det er fint at have sporadisk kontakt, men lad barnet klare udfordringerne selv. Lyt og støt, hvis der er problemer, men undgå unødvendig indblanding.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen