Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Danskerne skal klædes bedre på til at kunne tøjle digitaliseringen

Node Image Upload glasses-272399_960_720

I løbet af de sidste 10 år har digitaliseringen taget fart i Danmark. Men selvom Danmark allerede er blandt de mest digitale lande i EU, så er der fortsat brug for, at Danmark og danskerne øger deres digitale kompetencer, hvis vi skal bevare vores konkurrenceevne påpeger det digitale bureau Obsidian Digital. Ifølge bureauet gør digitaliseringen det stadig vigtigere, at danskerne får en bedre viden om IT.

Uddannelsessystemet overser digitaliseringen – IT skal integreres i flere uddannelser
Om få måneder har en ny generation af danske unge første skoledag på de videregående uddannelser. Det forventes, at der igen vil være notorisk hård kamp om pladserne på en lang række videregående uddannelser selvom, at mange danske studerende lige nu kæmper med en høj dimittendledighed. Ifølge Facebook konsulent Christian Vestergaard fra Obsidian Digital overser det danske uddannelsessystem i disse år særligt digitaliseringen, og derfor bør der, ifølge ham, også oprettes flere uddannelser, som klæder de unge på til en karriere i en digital tidsalder. Ifølge Christian Vestergaard betyder digitaliseringen nemlig, at alle skal have flere digitale kompetencer, uanset deres kommende jobtitel.

”Vores egen branche i form af digital marketing, er en branche, der netop er opstået på grund af digitaliseringen. Men på trods af, at væksten har været høj i snart ti år og at der hele tiden skabes flere nye arbejdspladser, så findes der ikke en egentlig uddannelse som man kan tage på et universitet eller en tilsvarende uddannelsesinstitution. Der findes simpelthen ikke en uddannelse, hvor man får den samlede pakke, hvilket er beklageligt, da der er masser af arbejdspladser og vækst at komme efter.”

Danske virksomheder mangler digitale kompetencer – mange ledige opkvalificeres
Det er heller ikke kun inden for uddannelsessystemet, at der er brug for mere fokus på digitalisering og konsekvenserne heraf. Danske virksomheder har igennem flere år efterspurgt folk med gode IT-kompetencer fra programmører til datamatikere. Men på trods af de mange efterlysninger fra virksomhedernes side, så er det ikke en vej som mange danske studerende ønsker at gå.

Hos Obsidian Digital kan man også nikke genkendende til dette billede. Christian Vestergaard peger selv på, at selvom at der ikke findes mange samlede uddannelser inden for digital marketing i Danmark, så udbydes der en række kurser for ledige i digital marketing, hvilket i løbet af få uger har kunnet gøre arbejdsløse til nogle af de mest efterspurgte i dansk erhvervsliv.

”Inden for vores branche er der mange der er startet deres karriere med at tage et kursus som arbejdsløs, og derefter bygger man selv på. Denne udvikling illustrerer meget godt det hul, der lige nu er imellem uddannelsessystemet og erhvervslivet”, uddyber Christian Vestergaard.

Ifølge Christian Vestergaard efterspørger en lang række danske virksomheder i dag i stigende grad digitale kompetencer og forsøger derfor også i højere grad at opkvalificere deres egne medarbejdere, inden for en bred vifte af brancher.

”I dag er digitaliseringen en rigtig stor del af virksomhedernes salg- og markedsføringsprocesser, og derfor skal rigtig mange i disse år have øgede digitale kompetencer, uanset om man arbejder som boligadvokat eller hvis man arbejder med algebehandling. Man kommer ikke ret langt i dag, hvis ikke man vælger at satse på digitaliseringen og høste frugterne heraf”

IT-kompetencer bliver stadig vigtigere for et lands konkurrenceevne
Flere undersøgelser har også tidligere peget på at IT-kompetencer stadig bliver en vigtigere del af at kunne fastholde sin overordnede konkurrenceevne, både som virkosmhed og som nation. Men selvom at Danmark flere gange er blevet fremhævet som en af de mest digitale lande i både verden og i EU, så betyder det ifølge Christian Vestergaard ikke, at man kan sige at vi ikke mangler IT-kompetencer i Danmark. Disse to begreber bliver tit blandet sammen, påpeger man hos Obsidian Digital. I dag er der stort fokus på at levere brugervenlige løsninger og netop dette medvirker til, at mange ikke føler de har brug for at lære mere om IT.

”Blot fordi et land er digital, det vil sige tilbyder offentlige services og har en stor del af e-handel som en andel af deres omsætning, så betyder det ikke, at et land nødvendigvis har gode IT-kompetencer. I dag bliver de fleste services så brugervenlige, at mange ikke føler, at de har brug for at lære det bagvedliggende og netop derfor er det vigtigt, at man sørger for at styrke den næste generation af studerendes viden om IT. En programmør der laver anti-malware programmer og en e-commerce manager arbejder begge med IT, men har vidt forskellige kompetencer inden for feltet", afslutter Christian Vestergaard.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen