Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Danskerne mangler D-vitaminer

Node Image Upload d-vitamin

Det kan være svært som forbruger at navigere i et marked, der er præget af høj konkurrence, kapitaldrevet forskning og fordrejende markedsføring. Flere studier finder dog bestemte typer af D-vitamin, der er bedre end andre.       

Det vigtige D-vitamin
I løbet af sommeren optages D-vitaminer - også kaldet Cholecalciferol (D3) - særligt via solen, men i vinterperioderne må hoveddelen af disse vitaminer komme fra kosten. Undersøgelser på området vidner desværre om, at vi sjældent dækker vores behov til fulde. Det skønnes at mere end en tredjedel af alle voksne danskere indtager for lidt D-vitamin via sin kost. Blandt aldersgruppen 11-17 år er niveauet endnu mere alarmerende. Her forventes næsten to tredjedele af den danske befolkning med høj sandsynlighed at indtage for lidt D-vitamin fra kosten.

Danskernes store mangel på D-vitaminer kan medføre alvorlige konsekvenser. D-vitaminernes vigtigste funktion er nemlig vital for kroppens sundhed - den øger nemlig optaget af calcium i tarmene og sørger for at tænderne samt knoglerne kan omsætte netop calcium og fosfat. Med andre ord regulerer D-vitaminerne calciumniveauet i kroppen. Er calciumniveauet for lavt, kan det bl.a. resultere i knogleskørhed, tandforfald og muskelsvækkelse foruden træthed og humørsvingninger.

Vælg den rigtige vitaminkilde
Kroppen kan selv danne D-vitamin ved udsættelse for sollys, men kun få danskere får opfyldt deres behov herved - særligt i vinterperioderne. I så fald kan tilpasning af sin kost være en god idé. Vil du øge dit D-vitaminniveau, kan du med fordel øge dit indtag af fed fisk og æg. D-vitaminer er nemlig fedtopløslige, hvorfor du bør undgå fedtfattige eller fedtreducerede retter.

Alternativt kan du indtage D-vitaminer og kalk via tabletter. Med de rette kalktabletter + D-vitamin kan du vedligeholde normale knogler og tænder samt dit immunforsvar, men de kan være svære at finde.

“Der er stor forskel på kvaliteten af produkterne på markedet. Man kan hurtigt komme til at betale for noget, der ikke holder, hvad produktet lover.” siger Adm. Direktør Jesper Pedersen fra Camette A/S. Han uddyber, “kalk er ikke bare kalk - flere studier viser, at optagelsen kalktyperne imellem er ganske forskellig”.

Kalk er ikke bare kalk
Jesper Pedersen refererer bl.a. til et studie af Judy Miller med flere fra 1988, der sammenligner optagelsen mellem Calcium-Carbonat (CC) og Calcium-Citrat-Malat (CCM). De fandt tydelige resultater, der vidner om at CCM-tabletter optages godt 1/3 del bedre end de mere almindelige CC-tabletter. Undersøgelsen blev foretaget blandt voksne deltagere, og i flere studier sidenhen er resultaterne genskabt.

Ingen resultater fra undersøgelser på området vidner desuden om bivirkninger af nogen slags ved CCM.

CCM har altså vist sig som et af de mest biotilgængelige/ bedst optagelige typer kalktabletter på markedet. Vil du øge dit calciumniveau, kan du købe kalktabletter og andre kosttilskud i absolut højeste kvalitet her.

 

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen