Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Danskerne købte bolig for 173 milliarder kroner i 2017

Node Image Upload foto_-_david_buchmann_boligsiden.dk_

Boligsalget nåede nye højder i det forgangne år, hvor der blev handlet bolig for 173 milliarder kroner. Det er mere end en fordobling på fem år og en stigning på 22 milliarder kroner siden 2016, viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

2017 har været et eksplosivt år på boligmarkedet, og det viser sig især, når man opgør det samlede beløb, der er købt boliger for i det forgangne år. I kroner og øre beløber det sig til 173,7 milliarder kroner, hvilket er mere end en fordobling på fem år, viser tal fra Boligsiden.dk.

Samtidig bliver 2017 det første år i dette årti, hvor der er blevet solgt boliger for et tocifret milliardbeløb i samtlige måneder. Januar blev med et salg på 11,3 milliarder kroner måneden med det mindste salg, mens salget i juni ikke blot er årets, men årtiets største måned målt på handelsbeløb. 17,3 milliarder kroner blev udvekslet mellem købere og sælgere på boligmarkedet i den pågældende måned.

”Købssummen har generelt været stigende år og for år i hele årtiet, men mellem 2016 og 2017 taler vi om en markant stigning på 22 milliarder kroner. Selvom renten var lav i både 2015 og 2016, faldt den yderligere sidste år, og det gjorde det endnu billigere at låne penge til bolig. For mange potentielle boligkøbere øgede det incitamentet til at slå til,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør.

Salgslavine på boligmarkedet
Dykker man endnu dybere ned i årsagerne til den øgede købssum, skal man, ifølge Birgit Daetz, se nærmere på følgevirkningerne af den voksende køberskare.

”Vi har været, og er, i en situation, hvor købelysten mange steder i landet er så stor, at det har en meget markant effekt på priserne. Når priserne stiger, og køberne står klar, bliver incitamentet til at sælge større. Og når der hele tiden, kommer nye attraktive boliger i udbud, opretholdes salgsniveauet. Det er en af årsagerne til, at der var været ekstra meget aktivitet på boligmarkedet. Man kan tale om en form for salgslavine, der rullede i 2017,” siger Birgit Daetz.

De nye regler for realkreditbelåning på sommerhuse, der gjorde det billigere at låne penge til en fritidsbolig, trådte i kraft i maj måned. Det satte desuden ekstra skub i den del af markedet, og det har utvivlsomt også bidraget til en stigning i den samlede købssum.

”Retter vi blikket mod det kommende år, er der ikke noget, der tyder på, at vi vil opleve en tilbagegang i salget. I flere af de større byer er priserne begyndt at flade ud, men fordi prisniveauet i forvejen er højt, og formentlig forbliver sådan, er salget flyttet længere væk fra centrum. Det betyder, at markedet i nogle af yderområderne først er begyndt at mærke en opblomstring inden for de seneste år, og at effekten vil fortsætte en rum tid endnu,” siger Birgit Daetz.

Købssum pr. dag, time, minut & sekund:

  • Pr. dag: 476.024.749 kr.
  • Pr. time: 19.834.365 kr.
  • Pr. minut: 330.573 kr.
  • Pr. sekund: 5.510 kr.

Bolighandel – samlet købssum 2011-2017:

2011: 70.251.047.859 kr.

2012: 80.580.335.669 kr.

2013: 90.625.060.535 kr.

2014: 107.237.938.153 kr.

2015: 140.922.786.384 kr.

2016: 151.209.468.113 kr.

2017: 173.749.033.481 kr.

(Beløb i opgørelsen er udelukkende baseret på salg af villaer, rækkehuse, villalejligheder, ejerlejligheder og sommerhuse. Salg af byggegrunde, land- og lystejendomme og landbrugssteder med bolig er derfor ikke inkluderet. Kilde: Boligsiden.dk)

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S. Mobil: 21210284, e-mail: bcd@boligsiden.dk. Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på bolignyheder.boligsiden.dk og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen