Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Danskerne har købt bolig for 130 milliarder kroner i år

Node Image Upload skaleret_n0a8468

I de første tre kvartaler af 2017 er der solgt boliger i Danmark for mere end 130 milliarder kroner. Det er en stigning på 16 procent i forhold til samme periode sidste år.

Danskerne har brugt mere end 130 milliarder kroner på boliger i de første tre kvartaler af 2017. Det er 16 procent mere end i samme periode sidste år. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk for handelsaktiviteten på boligmarkedet.

”Når renten er så lav, som den er, mindsker det købernes omkostninger til at låne penge, og det øger det råderum, de har til at købe bolig. Det giver en generel optimisme på markedet, der øger antallet af handler og konkurrencen om boligerne, og det presser priserne i vejret. Derfor ser vi nu, at danskerne bruger mange flere penge på boliger end tidligere,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det er ikke kun det beløb, vi bruger på boliger, der er steget. I de første tre kvartaler af i år er antallet af handler også steget. Stigningen for huse lyder på 10 procent, 27 procent for fritidsboliger og 32 procent for ejerlejligheder.

Fald i salget af ejerlejligheder
Der er altså massive stigninger i antallet af handler – især på ejerlejligheder. Men ser vi i stedet alene på salget af ejerlejligheder i tredje kvartal af 2017, er der derimod sket et lille fald på lidt over 100 handler i forhold til tredje kvartal af 2016. Det sker, selv om der i perioden er handlet for flere penge end sidste år.

”Det interessante ved faldet er, at det især er i Aarhus og dels i København, at antallet af handler falder. De byer, der traditionelt har drevet markedet for lejligheder, tager altså en lille puster lige nu. Men fordi priserne her er steget henholdsvis små seks og godt 12 procent, er faldet i antallet af handler i tredje kvartal ikke nok til at ændre på, at der bliver brugt flere penge på ejerlejligheder end tidligere,” forklarer Birgit Daetz.

2017 bliver rekordår
Til trods for at markedet for ejerlejligheder i tredje kvartal ikke har kunnet leve op til antallet af salg i samme periode i 2016, så er Birgit Daetz optimistisk på vegne af resten af 2017 i forhold til muligheden for at overgå den sum, danskerne brugte på boliger sidste år.

I hele 2016 brugte danskerne 149 milliarder kroner på boliger, så vi er allerede tæt på det resultat i år. Fremskriver vi salget af villaer og rækkehuse, vil det alene kunne indbringe de 19 milliarder, der mangler for, at 2017 kan overgå sidste år. Dertil kan vi lægge, den sum vi bruger på ejerlejligheder og fritidsboliger. Bliver 2017, som ventet, bedre end 2016, vil det være rekord for dette årti.”

Se beløbene brugt på de tre boligtyper huse, ejerlejligheder og fritidshuse her.

Øvrige nøgletal:
- I de første tre kvartaler af 2017 har danskerne brugt 8,9 milliarder kroner på at købe fritidsboliger. Det er mere end hele sidste år.
- Vallensbæk, Ishøj og Svendborg kommuner har oplevet den største fremgang i antallet af handlede villaer og rækkehuse på mellem 48 og 35 % i de tre første kvartaler sammenlignet med samme periode i 2016.
- Det samlede beløb brugt på ejerlejligheder er faldet 21 procent i Aarhus Kommune i tredje kvartal af 2017 sammenlignet med samme periode sidste år. Faldet er 2 procent, hvis vi ser på årets første tre kvartaler sammenlignet med de første tre kvartaler af 2016.

Månedlig pressemeddelelse på handelsaktivitet
Hver måned udsender Boligsiden.dk en pressemeddelelse omhandlende den seneste måneds handelsaktivitet. Vi offentliggør handelsaktiviteten for oktober i en pressemeddelelse den 22. november. Inden da udkommer vi med den månedlige udbudsstatistik den 2. november og Boligsidens Markedsindeks, der opgør salgspriser, salgstider og nedslag, den 8. november.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk. Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen