Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Danske fremstillingsvirksomheder bidrager med viden i stort EU-projekt

Node Image Upload i4ms3

En større europæisk undersøgelse bliver i disse dage rullet ud på diverse platforme gennem projektet I4MS. Undersøgelsen har til formål at afdække, hvilke behov og udfordringer SMV’er oplever i forhold til planlægning og implementering af nye teknologier. Teknologisk Institut står for at gennemføre undersøgelsen, der kører frem til 6. november 2018. Danske fremstillingsvirksomheder har mulighed for at byde ind med deres viden og dermed påvirke undersøgelsens resultater og den efterfølgende analyse. Og der er hjælp at hente for SMV'er til den videre teknologiske udvikling.

Mange virksomheder, især SMV’er der ikke har teknologiske kompetencer in-house, har svært ved at overskue mulighederne for deres forretning i digitalisering og Industri 4.0-teknologierne. Den stigende teknologiske kompleksitet og udviklingshastighed udfordrer SMV'erne, når de skal digitalisere, inklusiv bevidstheden om de nyeste teknologier, samt hvordan digitale teknologier kan finansieres, implementeres og bedst udnyttes i deres virksomhed.

Hjælp til den vanskelige implementering af nye teknologier
Undersøgelsen har til formål at afdække SMV’ernes kendskabsgrad i forhold til avancerede produktionsteknologier, og at afdække om teknologier som robotter, 3D-print og IoT er implementeret i SMV’erne og i hvilken grad. På baggrund af en analyse af SMV’ernes besvarelser vil eksperter i I4MS-projektsamarbejdet udarbejde en rapport, der blandt andet indeholder anbefalinger til næste skridt i forhold til nye teknologier alt afhængigt af virksomhedernes nuværende teknologiniveau.

De virksomheder, der er interesseret i at rykke op på næste niveau inden for avanceret produktion, bliver gennem I4MS-projektet tilbudt en række muligheder, der matcher deres behov. Det kan være adgang til finansieringsmuligheder, eksperter og mentorer på et specifikt område, samarbejdspartnere, projektmuligheder og et forum med ligesindede virksomheder i et online community. Teknologisk Institut står også gennem projektet til rådighed for danske virksomheder, der ønsker at arbejde videre med deres teknologiudvikling og -implementering - se kontaktoplysninger nederst i artiklen.

I4MS kort fortalt
SMV'er må konstant tilpasse sig digitale udviklinger og fremskridt, hvis de ønsker at følge med og fortsat være konkurrencedygtige. På den baggrund iværksatte Europa-Kommissionen i 2013 projektet I4MS, der står for ICT Innovation for Manufacturing SMEs. Projektet har til formål at fremme digitalisering og industri 4.0-teknologier i små og mellemstore virksomheder i den europæiske fremstillingssektor. Målet med I4MS er at sikre, at små og mellemstore virksomheder i Europa drager nytte af digitale innovationer til at opgradere deres produkter, forbedre processerne og tilpasse forretningsmodellerne til den digitale tidsalder. Projektet skal støttet op om, at alle virksomheder har de samme forudsætninger og muligheder for at kunne følge med udviklingen.

Projektmidler i fase tre
I4MS-projektet er i fuld gang med tredje og sidste fase. Projektet investerer over de næste to år 34 millioner euro. SMV'er kan ansøge om teknologisk og finansiel støtte til at eksperimentere med forskellige teknologier for at forbedre medarbejdernes innovationskompetencer, de teknologier virksomhederne ønsker at implementere samt de services og produkter, som de tilbyder.

I4MS har finansieret fire nye programmer fra 2018-2020, der fokuserer på hver deres teknologier: HPC (High-performance computing), robotter, AM (additiv manufacturing), og CPS (cyber physical systems) og IoT (Internet of Things). Programmerne lancerer i alt 9 såkaldte open calls, hvor virksomheder kan søge midler til at eksperimentere med nye teknologier.

Den tredje fase af I4MS har også fokus på at udbygge de andre aktiviteter i projektet som deres online community til at fremme samarbejdet omkring digital transformation, Disruptor-priserne der udvælger de bedste IKT-eksperimenter, og the Skills Observatory der giver et overblik over alle digitale kompetencer og uddannelsesmateriale med fokus på robotter, HPC, IoT, AM og CPS.

Du kan læse mere om I4MS-projektet her, hvor du også kan følge med i de forskellige open calls, efterhånden som de bliver offentliggjort.

Vil du bidrage med din viden, finder du undersøgelsen her.

Har du spørgsmål til undersøgelsen eller projektet, er du velkommen til at kontakte:

Teknologisk Institut
Marie Nicole Sorivelle
72 20 10 90
mnse@teknologisk.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen