Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Danske BOLIGadvokater og informationsportalen DinGeo går til kamp mod Fake Facts

Node Image Upload colourbox18268809-2

I dag søger vi på nettet – uanset næsten hvad vi skal – om vi skal købe, sælge eller blot er i tvivl om et mindre spørgsmål. Og informationerne er uendelige – hvilke skal man tro på og hvordan skal man navigere rundt i mængden af oplysninger?

Boligkøbere har større adgang til fakta end nogensinde før. De er rustet til tænderne med oplysninger lige fra risiko for oversvømmelse i området til vandets hårdhedsgrad, rapporter om energi, el og ejendommens tilstand.

”Til gengæld har de svært ved at få overblikket og vide, hvilke informationer der er korrekte og hvordan de skal tolkes. Og ikke mindst, hvilke konsekvenser de forskellige oplysninger har for deres fremtidige boligforhold”, siger Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater.

Uden sminke
En af de nye kanaler med information om drømmeboligen er www.dingeo.dk. Her har man samlet alle offentlige oplysninger om boliger. Der er oplysninger om kommunen, trafikstøj, radonrisiko, forurening i området og meget mere. Det er derfor informationer, som ikke er ”sminket” eller ufuldstændige, og så er de helt uafhængig af sælger og dennes rådgiver.

Men hvordan kan du bruge disse oplysninger konstruktivt i dit boligkøb? Kan du overskue alle oplysningerne og vende dem til din fordel? Ved du hvad der trækker husprisen ned – hvad du skal slå på, for at få et nedslag i husprisen? Og når du har opnået et nedslag i prisen – er prisen så fortsat for høj – fordi der måske er andre forhold i købsaftalen, der burde trække prisen yderligere ned?

”Vi ser, at flere og flere boligkøbere har fået en mængde data fra ejendomsmægleren og herudover har hentet hele informationspakken på DinGeo, men i takt med at mængden af tilgængelige data stiger, stiger behovet for rådgivning også”, forklarer Jan Schøtt-Petersen.

Uafhængig rådgivning gennemskuer fake facts
Danske BOLIGadvokater har valgt at være synlige netop der, hvor de fleste boligkøbere selv indsamler deres informationer. Tanken er, at det skal være let for boligkøberne, at få direkte adgang til uafhængige specialister i boligrådgivning som kan hjælpe med, at gennemskue data og undgå de fælder, som gemmer sig i mængden af data.

”Det kræver erfaring og overblik at vurdere de mange oplysninger om drømmeboligen og deres konsekvenser for boligens pris, den fremtidige privatøkonomi og familiens forhold nu og i fremtiden”, forklarer Jan Schøtt-Petersen og fortsætter, ”Vi har som mission at varetage forbrugernes interesser, så de kan få en tryg og sikker bolighandel”.

Danske BOLIGadvokater er som de eneste blåstemplet af både Advokatsamfundet og Forbrugerrådet, og foreningens medlemmer er underlagt særlige etiske regler og audit.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen