Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

BYGGERI’18 indstifter særpris

Node Image Upload saerpris

Det gode arbejdsmiljø skal hyldes

Brancheforeningen Danske Byggecentre, der i forbindelse med BYGGERI’18 uddeler Byggeriets Klima-, Energi- og Miljøpris, indstifter i år en helt ny pris: Byggeriets Miljøpris - Særpris. Prisen uddeles til en virksomhed, der har udviklet produkter, som dokumenteret bidrager til et bedre arbejdsmiljø.

BYGGERI’18 oplever i år et boom i mængden af innovation og nytænkende teknologier. Aldrig har der været så mange idéer og løsninger inden for grønne og bæredygtige byggevarer, klimaløsninger og miljøstrategier – og nu også inden for arbejdsmiljø.

Det har fået Nomineringskomitéen bag Byggeriets Klimapriser til at indstifte en ny pris på BYGGERI’18 – Byggeriets Miljøpris – Særpris.

Særprisen gives til en virksomhed, som gennem innovativ produktudvikling både har øget virksomhedens konkurrenceevne og bidraget til et dokumenteret bedre arbejdsmiljø på byggepladsen.

”Byggeriets Miljøpris - Særpris skal sætte fokus på, at der kan hentes mange penge i byggebranchen ved at satse på innovation, der både skaber effektive løsninger og et godt fysisk arbejdsmiljø for ens medarbejderne, ”siger Palle Thomsen, adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, der er medlem af Nomineringskomitéen bag Byggeriets Klimapriser, og fortsætter:

”Med særprisen ønsker vi at skabe en debat om fysisk arbejdsmiljø og fremme udviklingen af løsninger, der både kan skabe et bedre og et mere sikkert arbejdsmiljø på byggepladsen. Det gode arbejdsmiljø skal hyldes.”

Historisk dansk eksportmulighed
Prisoverrækkelsen indledes i år med et indlæg ved Carsten With Thygesen, formand for Markedsmodningsfonden og næstformand i Realdania. Han vil bl.a. fortælle, hvordan byggebranchen kan hente støtte til at få innovative og bæredygtige produkter på markedet.

”Byggeriet er en meget vigtig sektor for dansk økonomi og har en afgørende rolle i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund. Ikke kun i Danmark, men i hele verden. Vi ved, at der hver uge flytter tre millioner mennesker fra land til by, så der er brug for nye boliger og byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber. Eksportpotentialet inden for danske bygge-, klima-, energi og miljøløsninger er derfor historisk høj – så lad os gribe muligheden,” siger Carsten With Thygesen og uddyber:

”De rekordmange indstillinger til Byggeriets Klimapriser vidner om, at der i øjeblikket foregår en fantastisk idéskabelse i byggeriet. Meget dansk innovation kommer desværre ikke altid ud over rampen og møder markedsbarrierer, virksomhederne ikke kan overkomme. Byggebranchen skal derfor blive bedre til at række ud efter hjælp og sparring. For eksempel gennem initiativer som Markedsmodningsfonden, der kan være med til at medfinansiere test og tilpasning af virksomhedernes innovative prototyper hos potentielle kunder. Det kan være milliarder at værd,” siger Carsten With Thygesen.

--

Byggeriets Klimaprisers Nomineringskomité
Nomineringskomitéen for Byggeriets Klimapriser består af repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter. Komitéen udpeger vinderne af de tre Klimapriser og Byggeriets Miljøpris - Særpris.

Dansk Byggeri, direktør Lars Storr-Hansen
SMVdanmark – det nye Håndværksråd, adm. direktør Ane Buch
Bygherreforeningen, direktør Henrik L. Bang
Akademisk Arkitektforening, konstitueret direktør Annette Blegvad
Danske Arkitektvirksomheder, direktør Lene Espersen
Konstruktørforeningen, sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen
F.R.I, direktør Henrik Garver
Grundejernes Investeringsfond, udviklingschef Søren Meyer
Dansk Indeklima Mærkning, Thomas Witterseh
PEFC, generalsekretær Morten Thorøe
SBI - Statens Byggeforskningsinstitut, direktør Thorkild Ærø
DI Byg, branchedirektør Elly Kjems Hove
Danske Byggecentre, adm. direktør Palle Thomsen

Om BYGGERI’18:
BYGGERI-messen har igennem årerne positioneret sig som Skandinaviens vigtigste fagmesse for byggevarer og havde ved seneste afholdelse i 2016 over 300 udstillere og 26.000 besøgende.

For yderligere information, kontakt
Pressechef, Claus Bendsen, tlf. 20 26 32 96
Adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen, tlf. 45 80 78 77

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen