Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Boom i boligsalget: 2017 overgår 2016

Node Image Upload foto_-_david_buchmann_boligsiden.dk_

I den forgangne måned blev der solgt 6.234 boliger i Danmark. Det er langt mere end i nogen anden november måned i dette årti. Her en måned før årets afslutning, har salget allerede overgået antallet af handler i hele 2016.

Selvom året endnu ikke er omme, er der alligevel solgt flere boliger i Danmark i 2017 end i noget andet år i indeværende årti. Der er helt præcist solgt 71.781 boliger fra januar til og med november, og i november alene lyder salget på 6.234 handler. Sammenligner man med niveauet i 2010, er der tale om en stigning på 78 procent, viser nye handelstal fra Boligsiden.dk.

”Beregner vi et estimat for antallet af handler i december måned, kommer vi op på et samlet salg for 2017, der ligger i omegnen af 10 procent mere end sidste år. Det betyder, at stigningen i år er markant større end fra 2015 til 2016,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det øgede salg af huse, ejerlejligheder og sommerhuse skyldes flere ting. Men den mest afgørende faktor er renten, der i særlig grad har påvirket den udvikling, der er sket på boligmarkedet inden for de seneste år. Den lave rente gør segmentet af potentielle købere større og giver samtidig mulighed for at købe dyrere. Begge dele påvirker efterspørgslen, som har en effekt på priserne.

”Når priserne stiger, sætter flere boligen til salg, fordi muligheden for profit bliver større, og det giver et bredere udbud, hvor det bliver nemmere for køberne at finde den helt rigtige bolig. Og det får salget til at stige,” siger Birgit Daetz.

Højeste antal salg i 00’erne
2017 er ikke blot det bedst sælgende år i dette årti. Måneden med absolut flest handler skal også findes her. I juni skiftede 7.574 boliger hænder, og det er det højeste antal salg for en enkelt måned siden begyndelsen af 2010.

”Boligmarkedet har været på en voldsom rutsjebanetur henover de seneste 10 år. Finanskrisen sidder stadig i bevidstheden hos boligkøberne, og det har krævet tid at genetablere tilliden til et marked, der for få år siden led et knæk, som fik alvorlige konsekvenser for rigtig mange mennesker,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Ser vi tilbage til begyndelsen af 00’erne, er boligsalget steget år for år, og det vil formentlig fortsætte sådan i 2018. Dog ser vi, at prisstigningerne samtidig flader ud, og det indikerer, at markedet er i færd med at regulere sig selv.”

Solgte boliger i Danmark 2010-2017:
2010: 45.206
2011: 40.144
2012: 46.179
2013: 49.180
2014: 55.943
2015: 68.126
2016: 70.532
2017: 71.781 (ekskl. dec)

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S. Mobil: 21210284, e-mail: bcd@boligsiden.dk. Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på bolignyheder.boligsiden.dk og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen