Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Boligudbud falder: Mæglerne efterlyser flere huse

Node Image Upload _n0a9802

Det seneste år er antallet af boliger, der er til salg, faldet mærkbart. Det gælder både huse, lejligheder og sommerhuse, viser nye tal fra Boligsiden.dk. Hos Nybolig efterlyser de nu flere salgsemner.

Boligkøberne har fået mindre at vælge imellem, når de går på boligjagt. Henover det seneste år er antallet af huse til salg faldet med 5,5 procent på landsplan. Det tilsvarende fald for ejerlejligheder lyder på 7,7 procent, viser nye tal fra Boligsiden.dk’s udbudsstatistik.

Alene i løbet af den seneste måned er udbuddet af villaer og rækkehuse faldet med omkring én procent, og det er den generelle tendens for størstedelen af de danske regioner.

”Lige præcis på markedet for villaer og rækkehuse, kan vi se, at der ikke er kommet så mange nye boliger til salg hen over sommeren. Samtidig er der solgt rigtig mange huse, og det påvirker det samlede udbud i en nedadgående retning. Eneste undtagelse er Region Hovedstaden, hvor de meget høje priser appellerer til en noget mindre køberskare,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Udbud af lejligheder steg i august
Selvom der ligeledes er tale om et årligt fald i antallet af ejerlejligheder til salg, er der alligevel en markant forskel på etagebyggeri og huse, når man ser på den månedlige udvikling. Fra juli til august er der stigninger i udbuddet i samtlige regioner på mellem 1,5 og 8,8 procent. Forklaringen skal ses i prisudviklingen.

”Mens priserne på huse følger en mere moderat vækstkurve, er der stadig tale om ganske bemærkelsesværdige stigninger på markedet for ejerlejligheder, og når priserne bevæger sig op, stiger salgslysten. Muligheden for fortjeneste ansporer med andre ord flere til at sætte lejligheden til salg, og vi ser netop, at der er kommet en del nye salgsemner til i hele landet i løbet af august,” siger Birgit Daetz.

På årsbasis er der dog stadig tale om store fald. Størst er det i Region Midtjylland, hvor der i august var over 15 procent færre ejerlejligheder i udbud i forhold til samme måned året før.

Flere købere end boliger
Faldet i udbuddet kan tydeligt mærkes hos landets mæglere. Hele 84 procent af Nyboligs 220 forretninger svarer i en undersøgelse, at de sagtens kunne sælge flere boliger, hvis der ellers kom mere til salg. Og den situation kan komme boligsælgerne til gode.

”Lige nu står mæglerne med færre boliger på hånden, end der er købere, og det betyder, at vi formentlig vil komme til at se en skærpet konkurrence blandt mæglerne. Det gælder blandt andet en mere markant markedsføring i forhold til salgsvurderinger, men også et fortsat pres på salærerne, som vi har set de seneste år. Et nedsat salær er til at leve med for en forretning, når der er meget at sælge, men det er straks mere udfordrende, når der er få boliger i spil,” siger Thomas Hovgaard, der er relationschef hos Nybolig.

Han påpeger, at de nuværende forhold på store dele af boligmarkedet derimod er yderst gunstige, hvis man går i salgstanker.

”Når der er færre boliger på markedet, er der større chance for at komme af med sit hus. Det betyder samtidig, at man som køber ikke kan forvente, at boligerne ligger i ligeså lang tid som tidligere, hvor der var en del flere huse og lejligheder til salg,” siger han.

Udbudsstatistik hver måned
Boligsiden.dk producerer i starten af hver måned, året rundt, aktuelle statistikker på udbuddet af boliger i hele Danmark. Opgørelsen af det aktuelle udbud er delt op i landets regioner og i kategorierne villa/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse. Har du brug for yderligere informationer, f.eks. tal på konkrete kommuner, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på bolignyheder.boligsiden.dk og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk. Læs også mere på Boligsiden.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen