Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Boligudbud falder: Flere købere vil have små huse

Node Image Upload dsc_9894

Henover det seneste år er udbuddet af huse faldet 3,4 procent. Og mens antallet af store villaer til salg har været stabilt henover de seneste fem år, er udbuddet af landets små villaer faldet markant, viser nye udbudstal fra Boligsiden.dk.

De danske huskøbere går efter små villaer, viser nye tal fra Boligsiden.dk. For mens antallet af villaer til salg på under 150 kvadratmeter er faldet ganske markant henover de seneste fem år med omkring 5.000 styks, er udbuddet af de store villaer stort set forblevet uændret. Årsagen til dykket er et øget antal handler.

Faldet skal ses i lyset af, at det samlede boligudbud fortsat falder. Det gælder 3,4 procent for huse siden oktober 2016, og alene henover den seneste måned lyder faldet på 0,3 procent, hvilket stiller sig på skuldrene af et fald på 0,5 procent i sidste måned.

”At antallet af de små huse til salg falder, er ikke en én til én konsekvens af et samlet fald i udbuddet. Fordi antallet af de store huse forbliver stabilt, kan vi konkludere, at interessen for færre kvadratmeter ganske enkelt har været stigende henover de seneste fem år. Der bliver med andre ord solgt langt flere små villaer end tidligere,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Hvor andelen af de små villaer for fem år siden udgjorde 55 procent af det samlede udbud af villaer, gælder det nu kun halvdelen.

Pressede boligkøbere
Årsagen til faldet skal blandt andet findes i den økonomiske udvikling. I perioden efter finanskrisen var det ikke kun salget af dyre boliger, der dalede, det gjaldt også de mere rummelige af slagsen.

”Når boligkøberne bliver pressede på økonomien, bliver der taget færre chancer, og boligkøbet bliver derfor langt mere realistisk og armbevægelserne mindre. Forhold som udgifter til energiforbruget og det generelle vedligehold bliver en større faktor i overvejelserne, og historisk set betyder det, at interessen for mindre boliger stiger, når samfundsøkonomien daler,” siger Birgit Daetz.

Udviklingen siden 2012 skal derfor ses som en efterreaktion på finanskrisen, hvor boligkøberne var ganske forsigtige. I løbet af de seneste tre år har der dog været en stigning i både priser og i antallet af handler, hvilket vidner om en tilbagevendt optimisme og købelyst.

”Det ville være oplagt at antage, at det vil føre til en øget interesse for de større villaer, men grundet de heftige prisstigninger, som vi særligt har set i og omkring byerne, er kvadratmeterne mange steder blevet så dyre, at vi fortsat vil se et øget fokus på de mindre boliger. Jeg forventer derfor, at udbuddet af de små villaer fortsat vil være lavt, når vi rammer samme tidspunkt næste år,” siger Birgit Daetz.

Udbud: Forholdet mellem små og store villaer til salg
Oktober 2012
Antal 0-150 kvm: 21.815
Antal over 150 kvm: 17.662

Oktober 2013
Antal 0-150 kvm: 21.700
Antal over 150 kvm: 18.044

Oktober 2014
Antal 0-150 kvm: 20.822
Antal over 150 kvm: 18.298

Oktober 2015
Antal 0-150 kvm: 19.169
Antal over 150 kvm: 17.612

Oktober 2016
Antal 0-150 kvm: 18.655
Antal over 150 kvm: 17.729

Oktober 2017
Antal 0-150 kvm: 16.688
Antal over 150 kvm: 16.907

Få det samlede overblik over boligudbuddet, herunder villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger på Boligsidens Markedsindeks.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S. Mobil: 21210284, e-mail: bcd@boligsiden.dk. Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på bolignyheder.boligsiden.dk og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen