Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Boligmarkedet lægger stærkt ud i 2017

Node Image Upload foto_david_buchmann_boligsiden.dk_

Selvom vinteren traditionelt er lavsæson, holder boligmarkedet fortsat dampen oppe. Priserne på både villaer/rækkehuse og ejerlejligheder ligger et pænt stykke over sidste års niveau og har stabiliseret sig hen over vinteren. Det viser de seneste nøgletal fra Boligsiden.dk.

På landsplan ligger priserne på villaer/rækkehuse fire procent over niveauet for januar 2016, og for lejligheder har stigningen været på hele 7,9 procent. Og selvom det fortsat er boligmarkedet i Region Hovedstaden, der driver meget af udviklingen, er resten af landet godt med. I løbet af det sidste år har der således været prisstigninger i samtlige regioner, både når det gælder villaer/rækkehuse og ejerlejligheder.

Men på trods af de høje priser kan det stadig være et godt tidspunkt at slå til, hvis den rette bolig viser sig. For lige om hjørnet venter forårssæsonen, hvor priserne sædvanligvis får et ekstra hak opad.

Samtidig er de nedslag, der gives i forbindelse med bolighandler, stadig små. På landsplan er nedslaget faldet 3,2 procent for villa/rækkehuse og 3,7 procent for ejerlejligheder siden januar 2016.

”Boligpriserne har ligget på et stabilt niveau, typisk for sæsonen, men nu befinder vi os i en slags stilhed før stormen, hvor vi klart forventer en øget aktivitet på markedet, når vi kommer ind i forårsmånederne,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”De faldende nedslag viser også, at mange sælgere har fundet det rette niveau for udbudsprisen. Derfor kan det være en rigtig god idé som køber at slå til med det samme, hvis drømmeboligen bliver sat til salg.”

De høje priser understøttes af et faldende udbud af boliger i hele landet. Udbuddet af både villaer/rækkehuse og ejerlejligheder faldt på landsplan med 2,8 procent fra december 2016 til januar 2017.

Salgstiden falder på Sjælland
Særligt i Region Sjælland er boligmarkedet inde i en positiv udvikling, især når det gælder ejerlejligheder. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for solgte ejerlejligheder i regionen lå 5,6 procent højere i januar sammenlignet med december og ligger nu hele 14,8 procent over niveauet fra januar 2016.

Samtidig er salgstiden for ejerlejligheder faldet markant og lå i januar på 115 dage, svarende til 11,1 procent under niveauet for december 2016. Siden januar 2016 er salgstiden for ejerlejligheder i Region Sjælland faldet 22,5 procent.

”Vi ser igen, at det høje prisniveau i København får mange boligkøbere til at se bredere ud på Sjælland, hvilket har en positiv effekt på boligmarkedet i regionen. Særligt boligsalget i Næstved og Slagelse løfter niveauet. Udviklingen vil formentlig fortsætte, så længe priserne i hovedstadsområdet holder sig oppe,” siger Birgit Daetz.

Månedligt markedsindeks
Hver måned udsendes Boligsidens Markedsindeks, der giver et aktuelt billede af prisudviklingen på boligmarkedet. Tallene er baseret på afsluttede bolighandler. Det næste markedsindeks bliver udsendt 8. marts 2017.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk.
Læs også mere på boligsiden.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen