Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Blind af rabatter og tomme løfter - hold dig til fakta

Node Image Upload rejser

I den seneste tid har der været særligt fokus på, at supermarkeder snyder med kødpriser. De er beskyldt for, at skyde normalprisen i vejret og sælge kødet til ”nedsatte priser”. Lignende ses det hos charterbureauer, at de reklamerer med store rabatter. I mange tilfælde kender forbrugeren ikke til besparelsen, og det er problematisk.

Man kan i den grad tale om vildledende markedsføring, når supermarkedskæderne sætter normalprisen gevaldigt op for at skabe en større rabat, når prisen efterfølgende ”reduceres”. Danskerne kan godt lide at gøre en god besparelse, når de køber ind. Men hvis kunden er fejlinformeret om besparelsen, så er der tale om en ulovlig handling.

Besparelser kan skabe problemer
Det samme kan man mistænke charterbureauer for, som sælger ”afbudsrejser”, hvor forbrugeren kan opnå enorme rabatter. I hvert fald kan der være tale om en vis uretfærdighed med afbudsrejser.

Rejsebureauet Panter Rejser har valgt at gå i mod strømmen og gøre rejserne gennemskuelige med faste priser. Erik Aalbæk Pedersen fra Panter Rejser er velvidende om, at danskerne elsker at gøre en besparelse, men han mener også, at det kan være uretfærdigt for mange.

”Charterrejser bliver i perioder solgt med store rabatter, og vi ser mange deals på vin, mad og overnatningssteder, hvor man kan spare mange penge. I Danmark er der en spare-mentalitet. Det skaber også problemer. Hvis man for eksempel har købt en rejse til den normale pris, og den 5 dage efter bliver solgt til halv pris, så synes man ikke, det er retfærdigt,” siger Erik Aalbæk Pedersen.

Derfor har Panter Rejser valgt at bruge et fastprissystem – ”rejsen bliver ikke billigere”.

Pris og kvalitet følges ad
For en stor del af rejsebureauer er tendensen, at man fylder flyet og hotellet op, så omkostningerne er dækkede. Her gør man det anderledes hos Panter Rejser.

”Vi arrangerer grupperejser, så hvad enten man skal 15 eller 50 personer afsted, så tilpasser vi turen til det, og det gør alt andet lige oplevelsen bedre,” udtaler Erik Aalbæk Pedersen.

Dertil mener Erik Aalbæk Pedersen, at man ikke kan sælge en billig rejse, hvor indholdet er i orden, for så vil rejsebureauerne tabe penge.

”Det er oftest de rejser, du betaler mere for, hvor du får det bedste indhold og aldrig oplever problemer,” siger Erik Aalbæk Pedersen.

Oplevelser i fællesskab
Derudover har Panter Rejser særligt fokus på at rejse sammen med andre, hvilket skaber et bedre fællesskab. Hvis man tager afsted på en charterrejse 2 mennesker, har man en tendens til ikke at tale med andre, men det kommer man til med Panter Rejser, fordi man rejser i en gruppe sammen.

Rejser bliver billigere jo tættere du kommer på rejsedato
Eksempelvis på det tyske marked bliver rejser solgt billigere, jo tidligere du har besluttet at bestille din rejse. Det modsatte ses også ved rejsebureauer i Danmark, blandt andet ved afbudsrejser, som du kan få billigt lige før afrejse. Men der skal man have en vis tålmodighed og tage en chance. Det er ikke sikkert, at dine drømmerejse er billig til den tid. Måske kan du slet ikke komme afsted.

Det, synes Erik Aalbæk fra Panterrejser, er uretfærdigt.

”Vi benytter et fastprissystem, hvor det ikke er afgørende, hvornår du bestiller din rejse. Vi synes, at det skal være den samme pris, når du betaler for den samme tur uanset tidspunktet,” siger Erik Albæk Pedersen.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen