Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

60 procent flere nye boliger til salg siden januar

Node Image Upload dsc_7350

Der er blevet sat et væld af nye boliger til salg i 2017. Den samlede stigning fra januar til marts ligger på eksplosive 60 procent. Det viser nye nøgletal fra Boligsiden.dk.

Foråret lokker danskerne ud af vinterhiet, og det gælder også på boligfronten, hvor antallet af nye boliger hos landets ejendomsmæglere eksploderer. Siden januar i år og frem til nu lyder stigningen på hele 60 procent. Og den stigning skal vel at mærke ses i forhold til, at det samlede udbudstal, der også inkluderer ældre salgsemner, har ligget stabilt i flere måneder. Boligerne sælges med andre ord i hastig fart.

Dykker man ned i de enkelte boligtyper, springer særlig sommerhuse i øjnene med en usædvanligt høj udviklingskurve. Her lyder stigningen i nye salgsemner siden januar på hele 228 procent.

”I januar blev 548 nye sommerhuse sat til salg, mens antallet i marts var over 1.800. Det skal dog nævnes, at kurven for årets første måneder følger en gængs udvikling, hvor vi normaltvist ser en stigning fra årsskiftet og ind i foråret. Men at stigningen er så markant er ikke en selvfølge,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

To regioner skiller sig ud
I marts måned bestod det samlede udbud i Danmark af over 55.000 boliger. Tallet inkluderer både huse, ejerlejligheder og sommerhuse. Og ser man på, hvordan udbuddet fordeler sig på landsplan, er der særligt to regioner, der skiller sig ud.

”Udbuddet af huse er særdeles højt i Region Syddanmark, hvis vi sammenligner med totaltallet, som er knap 36.400. Med over 10.000 villaer og rækkehuse i udbud står regionen for over en fjerdedel af de huse, der er til salg i Danmark. Og sammenlagt med Region Midtjylland, der følger lige efter med 9.500 styks, udgør de to regioner over halvdelen af det samlede udbud,” siger Birgit Daetz.

Anderledes ser fordelingen ud på markedet for ejerlejligheder, hvor det, ikke overraskende, er Region Hovedstaden, der sidder solidt i førerpositionen.

”To ud af tre ejerlejligheder, der er kommet på markedet i årets tre første måneder, er beliggende i København, og helt generelt sidder hovedstaden på en stor del af det samlede boligmarked. Nærmere bestemt omkring 50 procent. Ser vi på nye udbudte ejerlejligheder, som i marts lå på 1.400 styks, udgør de mere end halvdelen i forhold til de i alt 2.300, der blev udbudt på landsplan,” siger Birgit Daetz.

Nye boliger i udbud jan-marts 2017
Januar 2017
Villaer: 3.754
Rækkehuse: 518
Ejerlejligheder: 1.825
Sommerhuse: 548
Alle: 6.645

Marts 2017
Villaer: 6.034
Rækkehuse: 650
Ejerlejligheder: 2.289
Sommerhuse: 1.800
Alle: 10.773

Ændring i procent
Villaer: 61 %
Rækkehuse: 25 %
Ejerlejligheder: 25 %
Sommerhuse: 228 %
Alle: 62 %

Udbudsstatistik hver måned
Boligsiden.dk producerer i starten af hver måned, året rundt, aktuelle statistikker på udbuddet af boliger i hele Danmark. Opgørelsen af det aktuelle udbud er delt op i landets regioner og i kategorierne villa/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse. Har du brug for yderligere informationer, f.eks. tal på konkrete kommuner, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: bcd@boligsiden.dk.
Læs også mere på Boligsiden.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen