Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Naturapoteket Wellvita vil levere med pakkedroner

Node Image Upload drone.jpg

Firmaet Wellvita, der leverer sundhed direkte i postkassen til tusindvis af danskere hver eneste dag, vil levere med pakke-droner. Det afkorter leveringstiden betragteligt og effektiviserer hele ...

Firmaet Wellvita, der leverer sundhed direkte i postkassen til tusindvis af danskere hver eneste dag, vil levere med pakkedroner. Det afkorter leveringstiden betragteligt og effektiviserer hele logistikken omkring leveringen, siger Wellvitas direktør, Claus Toft Gleerup. Dronerne kan være implementeret allerede i 2017.

Forestil dig at du ligger syg derhjemme med en voldsom efterårsforkølelse.  Det sidste du ønsker, er at skulle ud at starte bilen for at komme ned på apoteket efter noget lindrende. I fremtiden ringer du måske blot til sundhedsfirmaet Wellvita, og inden for et par timer afleverer en drone en pakke med de lindrende præparater, du har bestilt.

Det kan meget vel være et realistisk scenarie allerede inden for et par år. Helsefirmaet Wellvita er nemlig i gang med en testfase, der skal muliggøre levering med droner.

– Der er flere grunde til, at vi synes at droner er interessante, siger Wellvitas direktør, Claus Toft Gleerup.

– Vi leverer tusindvis af pakker ud hver eneste dag. Dag efter dag. Uge efter uge. Omkostningsmæssigt vil der være store penge at spare på at have en hær af pakkedroner, der kan levere pakkerne ud til kunderne, forklarer Claus Toft Gleerup.

Tiden er en faktor
Man siger at tid er penge, men det væsentligste argument for, at Wellvita gerne vil kunne levere med droner, er ifølge virksomhedens direktør ikke nødvendigvis den besparelse, der ligger i at undgå den menneskelige, manuelle håndtering af virksomhedens forsendelser.

– I alle beslutninger, som kunder foretager nu om dage, er tiden en faktor. Hvis du f.eks. fejler noget akut, er du afhængig af at kunne få leveret noget, som kan hjælpe dig akut. Det siger sig selv. Men det vil være alt for omkostningstungt for os at have menneskelige chauffører ansat til at bringe varer ud nu og her, fortæller Claus Toft Gleerup.

– Vores kunder døjer typisk med forskellige skavanker i mere eller mindre alvorlig grad. For nogle er det et stort skridt at tage at bestille noget, der kan hjælpe, fordi der i samme proces ligger den selverkendelse, at man har nogle sundhedsmæssige problemer. Men når først man har overvundet den barriere hos sig selv, kan det for de fleste ikke gå hurtigt nok med at komme i gang, siger Claus Toft Gleerup og vifter med en af virksomhedens grønne æsker, som er specialdesignet til at kunne gå i postkassen.

– I dag kan vi levere indenfor 2-5 dage. Og det er rigtig fint. Det er mange af vores kunder også fuldt ud tilfredse med. Men tænk hvis vi om et par år kan levere allerede i løbet af et par timer. Det er da kundeservice, der vil noget, siger Wellvitas direktør med stolthed i stemmen.

– Det vil betyde, at en potentiel kunde kan træffe beslutningen og at gøre noget for at forbedre sin slidgigt, og allerede være i gang med vores præparat mod lidelsen samme dag, forklarer Claus Toft Gleerup.

Teknikken og lovgivningen driller
Der er imidlertid nogle forhindringer, der skal overvindes, inden man kan få leveret sundhed med droner. Dels skal teknikken bag dronerne forbedres og dels skal lovgivningen, i takt med at dronerne bliver bedre, liberaliseres.

Dronerne kan i dag kun flyve i ca. 30 minutter og kan maksimalt bære pakker, der vejer 2,5 kilo. Så flyvetiden skal forlænges inden man vil kunne levere Wellvitas pakker med droner afsendt fra forskellige lagre rundt omkring i Danmark.

– De fleste har sikkert hørt, at Amazon.com arbejder på noget lignende i USA. Men på mange måder er det lettere at implementere en droneløsning til levering af varer i Danmark, fordi det er så relativt lille et geografisk område, siger Claus Toft Gleerup.

Lovgivningen på området er også en udfordring. I dag må man f.eks. ikke flyve med droner hen over tæt bebyggede områder af hensyn til nedstyrtningsrisikoen.

Derudover skal dronerne også blive bedre til at reagere på uventede farer. Droner kan give problemer for flytrafikken, fordi de flyvende robotter endnu ikke er i stand til at reagere afværgende på pludseligt opståede farlige situationer.

Med det stigende antal droner ser myndighederne et behov for en revidering af reglerne for ubemandede luftfartøjer, og det er godt nyt for Wellvitas planer om at blive selvforsynende med hurtig leverance direkte ud til kunden.

Hvis du døjer med forkølelse eller andre skavanker i ny og næ, er det dermed også godt nyt for dig.

Wellvitas løsning med transportdroner kan være færdigudviklet i 2017.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen