Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Topchefer skal udbrede mediation til dansk erhvervsliv

Node Image Upload 160929_mi_pm_foto-sh.tmp

Mediationsinstituttet har fået tre nye medlemmer ind i bestyrelsen og opruster dermed indsatsen med at få bragt den moderne juridiske konfliktløsningsmetode, mediation, ud til dansk erhvervsliv.

De nye medlemmer er Peter Stenholm, direktør i Dansk Byggeri, Kim Haggren, underdirektør i DI og Brian Malmros, skadechef i Topdanmark. Sammen med den øvrige bestyrelse skal de bringe mediation ud til danske virksomheder.

Store besparelser for virksomhederne
Siden maj 2016 har tidligere formand for Danske Advokater og nuværende formand for Red Barnet, advokat Lars Svenning Andersen, siddet som formand for Mediationsinstituttet. Han er glad for at kunne invitere tre stærke repræsentanter fra dansk erhvervsliv ind i arbejdet for at udbrede mediation i Danmark

”Der er rigtig meget at spare for danske virksomheder, hvis sagerne blev forsøgt løst ved mediation, inden de nåede til domstolene eller i voldgift. Desværre er alt for få erhvervsledere bekendt med metoden. Det er en skam, for mediation er en omkostningseffektiv metode til at løse juridiske tvister på, der samtidig er mere skånsom for parternes samarbejdsrelation end slidsomme retssager. Det budskab skal vi have ud til virksomhederne, og jeg glæder mig over, at vi får hjælpe af nye stærke kræfter”, udtaler formanden.

Til gavn for samfundsøkonomi og vækst
Nye tal fra Mediationsinstituttet viser, at danske virksomheder hvert år bruger mere end 18 milliarder kroner på at løse konflikter. Det påvirker både omsætningen, beskæftigelsen og værditilvæksten i Danmark. Samtidig viser beregningerne, at en besparelse på blot 10% kan øge omsætningen med op mod 4.4 milliarder og skabe 3.300 nye fuldtidsjobs.

”Der er ingen tvivl om, at danske virksomheder og ikke mindst byggeriets parter kunne have stor gavn af mediation som supplement til det etablerede system. Jeg ser derfor frem til at være med på holdet i Mediationsinstituttet”, udtaler Peter Stenholm, direktør i Dansk Byggeri.

Mediation er en konstruktiv måde at løse konflikter på ved hjælp af en neutral og upartisk tredjepart – en såkaldt mediator – der bygger bro mellem de stridende parter. Mediatoren tager ikke parti, men hører begge siders argumenter og sørger for, at alle er aktivt involveret i at finde frem til en fælles frivillig løsning.

Læs mere om mediation på www.mediationsinstituttet.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen