Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Omtænk konfliktløsning og hent mange penge hjem til virksomheden

Node Image Upload mediation-erhverv.tmp

Når virksomheder rammes af konflikter, tyer de typisk til retssager, voldgifter og forligsforhandlinger. Konflikterne afskrives derefter som tab. Konfliktløsning ved mediation kan derimod hente rigtig mange penge hjem til virksomhederne.

”Tvister og retsager er ofte et hårdt økonomisk slag for mange små og mellemstore virksomheder. Hvis de pludselig skal bruge 100.000 kr. på konflikter, måske endda et par gange om året, så går det udover vækstmulighederne og den daglige drift”, udtaler Gitte Wichmann Mortensen fra Alliance Advokater. Hun opfordrer derfor virksomhedsejerne til at overveje at indføre mediation som en mulig konfliktløsningsmodel.

Dialog betaler sig
”Mediation, eller konfliktmægling, er en let måde at afkorte konflikten og derved hente rigtig mange penge hjem til virksomheden. Det sender samtidig det signal til samarbejdspartnere, at virksomheden hellere vil forhandle end slås. Når parterne får talt tingene igennem med sparring fra en advokat, er det ofte muligt at redde både relationen og samarbejdet, noget som hverken voldgift, forligsforhandling eller retssager lægger op til”, udtaler Gitte Wichmann Mortensen.

Uvidenhed koster
Kun 29 % af virksomhederne indenfor byggeri, transport og IT/kommunikation har hørt om mediation. Men ifølge analyser fra Mediationsinstituttets nyligt udgivne Hvidbog, er mediation en økonomisk attraktiv vej:

En konflikt i små og mellemstore virksomheder koster gennemsnitligt mellem 80.000 kr. -105.000 kr., mens store virksomheders konflikter koster næsten halvanden million. Til sammenligning koster mediation kun omkring 50.000 kr.

Hurtigere konfliktløsning
Den store prisforskel skyldes blandt andet, at mediation afkorter længden af konflikten. Med mediation er konflikten typisk løst på 2-3 måneder. Forligsforhandlinger tager 3-5 måneder, men koster væsentligt mere end mediation. Retssager tager 12-16 måneder og voldgiftssager omkring 18 måneder.

Oplagt i kontrakter
Vil man sikre sig, at mediation bliver brugt ved konflikter, er det en god idé at skrive det ind i virksomhedens kontraktmateriale.

”Det er ofte lettest at gå med til dialog, hvis man aftaler det, før konflikten opstår. Det letteste for virksomheder er derfor at indføre en særlig klausul om mediation i kontrakten, der foreskriver mediation som første skridt til konfliktløsning. Hvis parterne ikke bliver enige, kan man gå videre til de mere omkostningsfulde traditionelle metoder”, udtaler Gitte Wichmann Mortensen.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen