Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

OKNygaard løfter indtjeningen med mere end 11 mio. kr. og får grønne tal på bundlinjen

Node Image Upload 635966456240000000.tmp

Udviklingen er et skridt på vejen til en konsolidering af virksomheden efter sammenlægningen for bare 2,5 år siden. Strategien om at være hele Danmarks anlægsgartner er helt rigtig. Årets resultat før skat udgør 3,4 mio. kr., hvilket ledelsen anser som en tilfredsstillende fremgang.

”Med vores 10 adresser i Jylland, Fyn og Sjælland kan vi tilbyde en både lokal og landsdækkende service. Vores adresser er nemlig ikke ”postbokse” eller ”salgskontorer”, det er komplette virksomheder, som kan tilbyde hele paletten af anlægsgartneropgaver – både sommer og vinter”, siger ordførende direktør Ole Kjærgaard.

Udviklingen i aktiviteter og indtjening er på rette kurs
Selv om årets resultat er løftet med mere end 11 mio. kr. og udgør knap 3,4 mio. kr. er det ikke helt på niveau med forventningerne til året, men set i sammenhæng med øvrige delmål, der er opnået organisatorisk samt i forhold til selskabets position på markedet, er regnskabsåret 2015 forløbet tilfredsstillende. Udover en forbedret indtjening er der realiseret en markant vækst i aktiviteterne, uden en tilsvarende vækst i kapacitetsapparatet, således at en række synergieffekter fra sammenlægningen nu realiseres.

Der investeres fortsat betragtelige ledelses- og medarbejderressourcer på fastholdelse og udbygning af virksomhedens relationer i forhold til kunder, leverandører og samarbejdspartnere. Målet om at være en anerkendt landsdækkende anlægsgartnervirksomhed er nu en realitet, hvilket stiller selskabet i en yderligere stærk konkurrencemæssig situation på markedet i fremtiden.

”Erfaring og viden på tværs af landsdele, sektorer, kunder og opgavetyper er vores helt unikke styrke. Det er netop forskelligheden, det lokale tilhørsforhold og det landsdækkende setup, som giver den brede faglighed og dybde. Den seneste landsdækkende kontrakt, hvor vi skal udføre totalpleje på ca. 300 DSB lokationer fordelt over hele landet med et samlet areal på ca. 244 hektar er et tydeligt eksempel på, at strategien holder”, forklarer Ole Kjærgaard.

Kunderne er hovedsageligt landsdækkende virksomheder, private erhvervsvirksomheder, offentlige virksomheder, boligselskaber og institutioner.

500 mio. kr. kernekompetencer fylder i ordrebogen for 2016 og 2017
Selskabet har slået sit navn fast i markedet som en anerkendt landsdækkende anlægsgartnervirksomhed. Ved at kunne tilbyde landsdækkende pleje inden for grøn drift er der åbnet op for yderligere muligheder i markedet til sikring af en fortsat positiv udvikling i både aktiviteter og indtjening. På anlægsmarkedet forventes en øgning i omsætningen på såvel det sjællandske som det jyske marked.

Med en ordrebeholdning på 300 mio. kr. til udførelse allerede i 2016 og en konsekvent fokusering på virksomhedens kernekompetencer samt en vedvarende risikostyring forventer ledelsen en fortsat kontrolleret vækst samt øget indtjening i 2016.

Fokus på styring og optimering sikrer øget kundetilfredshed og indtjening
Selskabets vedvarende arbejde med Styret Entreprise og Styret Drift har og vil fortsat medvirke til en øget indtjening og øget kundetilfredshed via effektiv projektstyring gennem hele forløbet.

”Optimering via teknologi står højt på dagsordenen, f.eks. udføres kvalitetssikring direkte på arbejdspladsen via mobiltelefonen og er øjeblikkelig tilgængelig for kundens rådgivere. På samme måde har vi overført hele vores arbejdsmiljøsystem, betjeningsvejledninger, beredskabsplaner mv. til en App, så medarbejderne har alle informationer og aktive telefonnumre mv. direkte på mobilen. Alt sammen noget som effektiviserer arbejdsprocesserne og dermed forbedrer vores konkurrenceevne”, slutter Ole Kjærgaard, OKNygaard.

Indsatser i 2016:

  • Udbygge anlægsaktiviteter langs den østjyske vækstkorridor.
  • Udvide pleje- og vedligeholdelsesaktiviteterne blandt B2B-kunderne over hele Danmark.
  • Konsolidere aktiviteterne i storkundeafdelingen, som betjener landsdækkende kunder.
  • Fastholde og udbygge betjeningen af både lokale virksomheder og boligselskaber, landsdækkende koncerner og kæder samt kommuner og offentlige bygherrer.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen