Berlingske Business
BusinessDirect

Business Direct er en presseservice, der kan producere, distribuere samt eksponere din virksomheds pressemeddelelser. Har du spørgsmål om Business Direct kan du kontakte Christen Illemann på tlf. 2328 2207 eller cic@berlingskemedia.dk.

Ny lejelov giver bedre betingelser for lejere

Node Image Upload pressefoto advodan ny lejelov.jpg

Når den nye lejelov træder i kraft 1. juli 2015, er det slut med at kræve nyistandsættelse . Ind- og udflytning gøres enklere.

Når den nye lejelov træder i kraft 1. juli 2015, er det slut med at kræve nyistandsættelse. Ind- og udflytning gøres enklere.

Erfaringer viser, at et af de områder, som skaber de største konflikter mellem lejer og udlejer, opstår ved fraflytningen. Lejerne er usikre på, hvor meget lejligheden skal istandsættes, og hvor meget af det indbetalte depositum, der er tilbage efter istandsættelsen.

Den nye lejelov slår fast, at lejer ikke skal aflevere lejemålet i bedre stand end ved overtagelsen. At lejer overtager lejemålet som nyistandsat er ikke længere grundlag nok til at kræve, at det også er nyistandsat ved fraflytning.

”Med den nye lejelov bliver det samtidig et krav for udlejere med udlejning af mere end én bolig, at der foretages obligatoriske ind- og udflytningssyn, ligesom det gøres obligatorisk, at udlejer udarbejder en skriftlig ind- og fraflytningsrapport, som fastslår lejemålets stand”, forklarer advokat Trine Irmang Østengaard, Advodan i Lyngby.

Hvis en udlejer ikke overholder de nye krav, mister udlejer alle krav på istandsættelse ved fraflytning, uanset om udlejeren kan dokumentere kravet.”Selvom lejer overtager et nyistandsat lejemål, skal  lejer ikke længere foretage nyistandsættelse ved fraflytning. Udlejer og lejer kan fremover alene aftale, at der skal ske normalistandsættelse (der alene omfatter nødvendig hvidtning, maling og tapetsering, samt en slibning og lakering af gulve, hvis der er behov)”, forklarer advokat Trine Irmang Østengaard.

Tidligere kunne lejer risikere at få en stor regning efter kun at have boet i lejligheden i kort tid. Det er slut nu, lejer skal kun foretage en normalistandsættelse, – og kun, hvis det findes nødvendigt. Hårde fakta og hårde hvidevarer

I ejendomme med 7 eller flere lejemål (”storejendomme”) kan det ikke længere aftales, at lejer skal  påtage sig andre pligter end indvendig vedligeholdelse i form af  maling, tapetsering, slibning og lakering.

”Det betyder, at vedligeholdelse af hårde hvidevarer, kummer, cisterne etc., ikke længere må stå nævnt i lejekontrakten som lejers ansvar”, uddyber Lyngbyadvokaten Trine Irmang Østengaard og fortæller, at med de nye regler vil en lejer endda kunne få kompensation, hvis lejligheden afleveres i bedre stand end ved overtagelsen.

Yderligere informationer:
Trine Irmang Østengaard
Tlf: 4588 0555
Mail: Trio@advodan.dk

ADVODAN LYNGBY er et alsidigt advokathus som kan det meste og med specialister i arveforhold, bolig og ejendomshandel, etablering af virksomhed, kontraktforhold og familieret.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen